Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Datle

yanull yanull
Datle

Datle je zdravé a sladké ovoce, které i přes svoji sladkost nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a navíc pomáhá proti ucpávání tepen. Roste na datlovníku pravém, v bohatých hroznech. Pěstuje se v různých kultivarech a barvách. Datle se konzumují hlavně sušené, čímž se zvyšuje jejich trvanlivost.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Meloun

Ač chutná sladce, je to druh plodové zeleniny z čeledi tykvovitých. Rozdělují se na dvě skupiny,… Číst dál

Meloun

Melta

Melta je náhražka kávy, kávovinová směs z kořene čekanky, zrnek ječmene, žita a cukrové řepy. V… Číst dál

Meruňka obecná

Meruňka je strom z rozsáhlého rodu slivoní. Pochází z Číny. Plody jsou peckovice s oranžovým… Číst dál

Meruňka obecná

Mikrovlnná trouba

Mikrovlnná trouba, zkráceně pod názvem mikrovlnka, je elektrický přístroj pro tepelnou přípravu… Číst dál

Mikrovlnná trouba

Millardova reakce

Millardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, která při pečení probíhá na povrchu pečiva.… Číst dál

Minestrone

Minestrone pochází z Itálie,  jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata,… Číst dál

Minestrone

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Naposledy jste si prohlédli