Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Datle

yanull yanull
Datle

Datle je zdravé a sladké ovoce, které i přes svoji sladkost nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a navíc pomáhá proti ucpávání tepen. Roste na datlovníku pravém, v bohatých hroznech. Pěstuje se v různých kultivarech a barvách. Datle se konzumují hlavně sušené, čímž se zvyšuje jejich trvanlivost.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Galantina

Galantina je vykostěné maso, nejčastěji z drůbeže nebo ryb, plněné nádivkou, pošírované. Fáší se… Číst dál

Galantina

Ganache

Ganache je poleva na pečivo, vyrobená z čokolády a smetany. Není tak tuhá, jako klasická poleva.… Číst dál

Ganache

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnýrování

Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např.… Číst dál

Gastronomie

Gastronomie je v širším pojetí nauka o vztahu kultury a potravy, v užším slova smyslu jde o… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio