Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guacamole

yanull yanull
Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka, podle toho, na co ji chceme použít. Základem všeho je dobře zralé avokádo, ze kterého vyjmeme pecku. Poté je rozmačkáme, a přidáme chilli, cibuli, šťávu z limetky a koriandr. Guacamole můžeme namazat na tousty, hodí se i pečeným bramborám.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tyrolský špek

Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat