Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinky

yanull yanull

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a potřené česnekem. Mohou se podávat k tatarskému bifteku, s volským okem, potřené masovou směsí nebo zeleninovým lečem. Konzumují se i v dalších variantách. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Skyr

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, s nízkým obsahem tuku, a přitom s hustou konzistencí, kterou… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Slunečnice

Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál

Slunečnice

Smetana

Smetana je nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získat ji můžeme sbíráním, v… Číst dál

Smetana

Soft drinks

Soft drinks neboli „liquid candy“ (tekuté sladkosti) jsou nealkoholické nápoje s velkým obsahem… Číst dál

Soft drinks

Sója luštinatá

Sója je luštěnina s vysokým obsahem proteinů. Pochází z Číny. Obsahuje až 35 % rostlinných bílkovin… Číst dál

Sója luštinatá

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus