Hrníčkový perník
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete bez obav nechat na dětech, protože to hravě zvládnou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 21 658 kJ / 5 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,69 g |
Tuky | 110,74 g |
Vláknina | 32,20 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 913,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dá se vylepšit podle chuti přidáním rozinek (i namočených v rumu) nebo ořechů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 4. 2017 06:11
elinka0101: jj zkoušela jsem do něj pychat špejlí a vytáhla až byl úplně upečený. Spíše si myslím,že to bylo tím plechem nebo studeným mlékem
2. 4. 2017 20:51
Certici: Recept jsem ziskala od pratety a nemela jsem potrebu ho nijak upravovat,kdyz jsem vedela ze je vynikajici,proto davam cukru plnou polni, ale vlastne uz ho delam spis od oka. Ten do perniku je tam kvuli koreni a kypricimu ucinku a kdyz date oba, vice naskoci :)
2. 4. 2017 20:46
Marcela: Mela jste ho poradne upeceny? Pokud ho vytahnete brzo tak se zdrcne. Ja ho pecu na 200 a postupne zkousim spejli
2. 4. 2017 19:52
Můžete mi někdo poradit,proč se mi perník zdrzl Snad tim,že jsem ho dala do většího protvanu a byl nízký?
6. 1. 2017 17:59
Moc dobre chuti,ten dzem v teste je originalni. Ja jsem jeste pernik rozpulila a namazala dzemem take uvnitr.
Jen dle meho je tam spoustu cukru,takze jsem dala jen jeden hrnek a uplne to stacilo! Musela jsem proto ubrat i mleko,takze jen 1.5 hrnku.
Jeste jsem moc nepochopila,proc je v receptu jak kyprici prasek,tak prasek do perniku..prasek do perniku je take kyprici,takze jsem dala jen ten. Navic jsem pridala trochu koreni do perniku..ma skvelou chut i vuni,
Jen dle meho je tam spoustu cukru,takze jsem dala jen jeden hrnek a uplne to stacilo! Musela jsem proto ubrat i mleko,takze jen 1.5 hrnku.
Jeste jsem moc nepochopila,proc je v receptu jak kyprici prasek,tak prasek do perniku..prasek do perniku je take kyprici,takze jsem dala jen ten. Navic jsem pridala trochu koreni do perniku..ma skvelou chut i vuni,
6. 3. 2016 15:30
Musela jsem přidat trochu mouky,ale jinak se krásně upekl a výborně chutnal.
12. 10. 2015 15:43
všem co se podíleli na radách pro mne děkuji, beru k srdci a vyzkouším
29. 9. 2015 21:04
Ina: taky se to někdy stane, když není trouba "opravdu, ale opravdu" vyhřátá tak na 170 a zhasne signalizační světélko A i lité těsto se má lít od krajů a ne doprostřed, aby od krajů do středu stékalo
29. 9. 2015 20:55
spagetka:
No, to co píšete funguje u těst se sněhem...
Tady je těsto patrně moc řídké, než aby šlo nahrnout k okraji
No, to co píšete funguje u těst se sněhem...
Tady je těsto patrně moc řídké, než aby šlo nahrnout k okraji
29. 9. 2015 20:36
casino: hmmm, tak to budu muset vyzkoušet v pekáči
29. 9. 2015 20:34
spagetka: Těsto mám řídké, takže se krásně rozlije po celém plechu, akorát při pečení se celé zdeformuje
spagetka:
spagetka:
29. 9. 2015 20:28
Ina: lité těsto se snažte urovnat tak, aby bylo víc těsta u okraje plechu na všech stranách, než uprostřed, během pečení se to vyovná
29. 9. 2015 20:21
Ina:
...může to být tím, že plech není zcela rovný. I mírná prohlubeň (lavórovitost) může udělat takovou paseku, či vlastně Říp
...může to být tím, že plech není zcela rovný. I mírná prohlubeň (lavórovitost) může udělat takovou paseku, či vlastně Říp
29. 9. 2015 20:02
Poradí mi někdo, kde dělám chybu? Po vylití těsta na plech mám plochu krásně rovnou, ale v průběhu pečení mi těsto vyběhne do ,,kopce", takže kraje jsou rovné, ale zbytek těsta je vydutý. Nemohu pak na to dát polevu
19. 3. 2015 19:23
Výborný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 21 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
Největší radost mi dělalo péct pro královnu Alžbětu II., říká česká vítězka kuchařské olympiády Jaroslava Londová
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Další recepty
Tématické fráze: perník na plech hrníčkový hrníčkový perník pernik hrnickovy recept hrníčkový perník na plech perník hrníčkový hrnickovy pernik recept perník na plech hrníčkový recept hrníčkový recept na perník na plechu perník na plech - hrníčkový recept recept na perník hrníčkový recept na hrníčkový perník perník recept hrníčkový rychlý perník na plech hrnečkovy pernik hrníčkový recept na perník hrníčkoví perník recept hrnickovy pernik hrníčkové recepty perník perník recept recept perník na plech
Suroviny: mouka hladká, cukr krystal, mléko, vejce, olej, marmeláda, kakao, skořice mletá, soda jedlá, prášek do perníku, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwJ6
35 názorů