

Krémová polévka z červené čočky
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 1 mrkev (větší)
- 1 stonek řapíkatého celeru
- zeleninový vývar
- 2 cm zázvor (šťáva čerstvého zázvoru nebo 1/2 lžičky mletého)
- sušené chilli (nemusí být)
- sůl
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer.
Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme.
Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou a na talíři posypeme špetkou chilli.
Poznámka od kuchařky
Šťáva z čerstvého zázvoru jde lehce vymačkat lisem na česnek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémová polévka z červené čočky
-
maris: Rozdil bude v tom, ze vlakna zazvoru nikdy dokonale nerozmixujete, takze trochu kazi dojem z polevky, urcite doporucuji spis vymackat stavu lisem na cesnek
-
Chtěla bych polévku uvařit, ale nemám řapíkatý celer. Lze jej něčím nahradit?
-
Peprenka: to mám velkou radost, že se u vás polévka zabydlela
-
maris: destičky jsem si ani nevšimla
každopádně dnes na plotně opět polévka od vás
-
Peprenka: Petro, děkuji, to jsem ráda, že dětičkám / rozesmály mě ty destičky, moc hezký překlep
/, chutná
-
Vaše polévka se stala naši oblíbenou a moje nepolivkove destičky si ji pravidelně přeji k večeři.
Dekuji za super inspiraci .Petra
-
+2
-
Pěkný recept a velice hezká fotka
-
Ve výsledku to asi vyjde nastejno, jestli se vymačká šťáva nebo zázvor přímo vaří, každý si může vybrat, co mu více vyhovuje
-
tohle můžem v jakémkoli množství - k tomu zázvoru, já osobně čerstvý zázvor pokrájím na kousíčky a nechám povařit a jíe je už v tom určitém jídle, je dost škoda to vyhazovat - je to můj názor a máme ho rádi
-
Maris, nešlo by raději ty 2 cm zázvoru vyvařit v polévce? Šťáva se varem pustí sama, nemusíme nic mačkat a to co zbyde po zázvoru vyhodíme.
-
Maruško, opět nádherná a jednoduchá polévka
, vyzkouším, už dlouho jsme neměli červenou čočku
-
aj ja ju hadzem na vyskusanie....strukoviny na kyslo milujem
-
... tak to je velmi inspirativní.