Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
Zdroj: Toprecepty, dagisiki

Když chcete rodinu potěšit něčím sladkým, ale nemáte dost času, je ideální sáhnout po osvědčeném moučníku, který připravíte bez vážení surovin. Ušetřete si čas i práci a rozpalte troubu! Tyhle dobroty vás ohromí svou skvělou chutí!

Bábovka jako od babičky

Naše babičky uměly péct „od oka“, dost často u mnoha moučníků už poznaly podle hustoty těsta, kolik čeho je potřeba, aniž by sáhly na odměrku nebo na kuchyňskou váhu. A přitom, cokoliv pak postavily na stůl, byla to naprostá delikatesa. Zkuste si podle našeho receptu upéct babiččinu hrníčkovou bábovku. Krásně voní po oříšcích a kakau a uspokojí i náročnou návštěvu.

Vláčný makovec

Český mák je nejen skvělá kuchařská, respektive spíš cukrářská, surovina, ale také velice ceněná superpotravina. Mák je podle webu Medicalnewstoday.com bohatý na vápník, železo, zinek, hořčík, draslík, měď, vitaminy B a E a omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Takže dobroty s mákem jsou nejen dobré, ale také prospívají zdraví. Chuťově se mák skvěle doplňuje s citronem. Ale výborný je i v kombinaci s povidly nebo se skořicí. Podle našeho receptu upečete vláčný makovec raz dva. Sněhovou čepicí jej nakonec můžete nebo nemusíte doplnit, je to jen na vás.

Švestkový koláč

Máte na zahradě hodně švestek, nebo jste dostali chuť na jiné ovoce? Žádný problém. Upečte si hrníčkový koláč. Můžete jej vylepšit vanilkovým cukrem nebo pravou vanilkou, případně udělat nahoru drobenku ze sušenek. Zkrátka, hrajte si. Základní recept najdete u nás, doladění už je na vás.

Hrníčkový perník

Velice oblíbený moučník, který milují dospělí i děti. A vzhledem k jeho jednoduché přípravě jej právě i děti mohou dělat s vámi. Stačí totiž jen pár surovin, jedna mísa a hrneček. Když vše zamícháte a nalijete na plech, o zbytek už se postará trouba. Do hodinky máte dobrotu na stole. A pokud si strávníky nepohlídáte, možná už do další hodinky nebude na stole nic! Tak dobrý tento perník totiž je!

Nadýchané koblihy

Kynuté těsto bývá mezi méně zkušenými hospodyňkami někdy postrachem. Ovšem, věřte nám, že stačí zadělat kvásek nebo uhníst těsto jednou či dvakrát a potřetí už to půjde skoro samo. Mezi snazší recepty patří i tento, kdy není potřeba nic vážit. Zkušenější pekařky ovšem mohou těsto vylepšit pomocí omládku. Ať tak či tak, hotové vdolečky voní rumem a marmeládou a na nedělním stole se budou krásně vyjímat.

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie