Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutný moučník je skvělým základem pohoštění pro rodinu i kamarády. A když času není nazbyt? Pusťte se do hrníčkového moučníku. Velmi oblíbené jsou lité perníky. Variant je mnoho, proto je z čeho vybírat.

Jak připravit lahodný perník

Připravené suroviny zpracujeme na těsto. Nesmí v něm chybět kypřicí prášek do perníku, případně perníkové koření a kakao. Tyto suroviny dodají moučníku tu správnou chuť. Mimo základní suroviny jako mouka, cukr, mléko a olej můžeme přidávat do těsta např. marmeládu, nasekané ořechy, sušené či kandované ovoce nebo kousky čokolády. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct.

Jak dochutit upečený perník

Perník máme brzy upečený, ale než ho budeme podávat, ještě ho dozdobíme a tím zároveň i dochutíme. Možností dozdobení je mnoho a některé varianty se dají dokonce různě kombinovat. Použít na dozdobení můžeme:

Hrníčkový perník s marmeládou

Stále váháte do jakého hrníčkového perníku se pustit? Názorný postup jednoduchého perníku s čokoládovou polevou můžete zhlédnout v následujícím video-receptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více