Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanadský králík

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy bez nakládání 1 a 1/2 hodiny

bez nakládání 1 a 1/2 hodiny

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie758 kJ /
181 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky1,09 g
Vláknina7,89 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,10 g
Sacharidy37,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo. Krok 2: Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme poklicí a dáme na nejméně 24 hodin do chladu. Ideál je na 48 hodin. Krok 3: Před pečením pekáč necháme 1 hodinu v pokojové teplotě. Pečeme přikryté na 160°C cca 1 hod. Odkryjeme a dopékáme na 180°C asi 1/2 - 3/4 hodiny.

Zveřejněno 4. 11. 2018

Poznámka autorky jipohe

Recept jsem opsala dávno již tomu z časopisu. Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem. Nedoporučuji máslo čímkoliv nahrazovat.

KL = kávová lžička

PL = polévková lžíce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanadský králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA66

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanadský králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Výborné, měli jsme v neděli k obědu. Místo čili papričky jsem párkrát otočila mlýnkem. Jako přílohu jsme měli rýži. Určitě uvařím znovu.

:yes:<3:-):yes:

Pěkné, ukládám.:yes:

Já si před naložením králičí maso prořežu nožem, aby se marináda dostala hlouběji do masa<3:yes:

Tématické fráze:
kanadský králík, nakládání králíka, nakladani králíky, kanadsky kralik recept, kralik na kanadsky způsob, kl3c pro kralíka, nakladani králíka a na peceni, králík na kanadský, nakládíní králíka, kanadský králik recepty, nakládaní králika na pečení, králík recepty, recept kanadský králík, králík bez nakládání

Suroviny:
králík, máslo, cibule, česnek, pyré rajčatové, omáčka sojová, ocet balsamiko, sůl, pepř, chilli, med

Přidat fotografie receptu