Kanadský králík

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: bez nakládání 1 a 1/2 hodiny 2 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

zadní část králíka
1/2 másla
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 hrnku rajčatového pyré
1 PL sojové omáčky
1 PL worcerstrové omáčky
1 PL balzamikového octa
1 KL soli
1/2 KL pepře
1 paprička chilli
1/2 PL medu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.

  2. Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme poklicí a dáme na nejméně 24 hodin do chladu. Ideál je na 48 hodin.

  3. Před pečením pekáč necháme 1 hodinu v pokojové teplotě. Pečeme přikryté na 160°C cca 1 hod. Odkryjeme a dopékáme na 180°C asi 1/2 - 3/4 hodiny.

Poznámka

Recept jsem opsala dávno již tomu z časopisu. Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem. Nedoporučuji máslo čímkoliv nahrazovat.

KL = kávová lžička

PL = polévková lžíce

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 202 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kanadský králík

Tématické fráze: kanadský králík nakládání králíka kl3c pro kralíka kanadský králik recepty kanadsky kralik recept nakládaní králika na pečení králík recepty recept kanadský králík králík bez nakládání

Zapomněl/a jsem heslo