

Pomazánka ze sardinek II
Suroviny
- 1 sardinky v oleji
- 1 cibule
- 1/3 čerstvé máslo
- 2 velké lžíce máslové perly
- plnotučná hořčice
- sůl
Postup přípravy receptu
Rozmixujeme sardinky s máslem a cibulí, dochutíme plnotučnou hořčicí, popř.solí.
Poznámka od kuchařky
Výborný je k pomazánce chleba a pórek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka ze sardinek II
-
Pro Janu Remkovou-uplně s tebou souhlasím,není nad obyč máslo
-
moc výborná pomazánka
nejlépe na právě upečený domácí chleba a je to skvělá večeře
-
Je pravda, že máslo má jistě lepší chuť. Ale taky je pravda, že pomazánky v chladničce, zvláště pouze s máslem moc ztuhnou. (Obrovský problém to není, dají se na vteřinku dát před použitím do mikrovlnky jako, když chci mazat čistě máslo). Jinak se domnívám, že s tou chutí u zrovna pomazánky ze sardinek (ale i z ostatních rybiček- uzenáče apod)nedocení dostatečně chuť másla a jak píše Janička R. s těmi náhražkami, i já jsem četl a asi má pravdu, ale kde v dnešní době není něco nevhodného, nebo snad dokonce nezdravého. Vezměme to od ovoce až po uzeniny a knzervační látky a různé pomocné suroviny používané námi v kuchyni. Je ovšem na každém čemu dá přednost a jak velké jsou jeho obavy. Já se musím přiznat, že dost nedbám na zdravou výživu, ale spíš co mi chutná. Ahoj Václav.
-
-
Samozřejmě že je lepší dát jen 100% máslo,ale v lednici to hodně ztuhne,takže proto přidávám trochu perly,aby se to dalo hned pěkně natřít na chleba.
-
To je otrasné,aké šmejdy sa dneska vyrábajú.Určite je to samá voda.Takisto aj tvaroh.To už nieje normálne 1% tvaroh.To s tvarohom nemá nič spoločné.Už som minule rozmýšľala,že by som si spravila domáci tvaroh,lebo v neďalekej dedine na družstve začali predávať kravské mlieko.A zrovna dneska tu je aj jeden recept.Tak to asi vyskúšam
-
Katarinko, myslím, že mnozí mají podobný problém. Nedávno jsem četla něco o těch máslech (Rama, Perla, Flora apod..) a od té doby to nekupuji. Někde dělali nějaký průzkum těchto tzv másel a zjistili, že to nežerou ani potkani a bez barviv je to jen šedá hmota.
A mimojiné i plné vody.
Dneska koupíš docela dobré máslo i za 15 kč,, nebo se dá nahradit sýrem, pomazánkovým máslem apod.
-
Neviem čím to je,ale v poslednej dobe sa mi vždy pomazánka,ktorú robím z perly a podobných "masiel" zrazí.Už som sa naštvala a budem ju robiť len z pravého masla jak voľakedy,keď iné maslo nebolo.