Pomazánka ze sardinek II

anete Kuchařka: anete

Pomazánky 8 názorů

Suroviny

1 sardinky v oleji
1 cibule
1/3 čerstvé máslo
2 velké lžíce máslové perly
plnotučná hořčice
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme sardinky s máslem a cibulí, dochutíme plnotučnou hořčicí, popř.solí.

Poznámka

Výborný je k pomazánce chleba a pórek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pomazánka ze sardinek II

  • petrzelka petrzelka

    Pro Janu Remkovou-uplně s tebou souhlasím,není nad obyč máslo:-p

    Odpovědět

  • žany žany(neregistrovaný)

    moc výborná pomazánka:yes:nejlépe na právě upečený domácí chleba a je to skvělá večeře :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Je pravda, že máslo má jistě lepší chuť. Ale taky je pravda, že pomazánky v chladničce, zvláště pouze s máslem moc ztuhnou. (Obrovský problém to není, dají se na vteřinku dát před použitím do mikrovlnky jako, když chci mazat čistě máslo). Jinak se domnívám, že s tou chutí u zrovna pomazánky ze sardinek (ale i z ostatních rybiček- uzenáče apod)nedocení dostatečně chuť másla a jak píše Janička R. s těmi náhražkami, i já jsem četl a asi má pravdu, ale kde v dnešní době není něco nevhodného, nebo snad dokonce nezdravého. Vezměme to od ovoce až po uzeniny a knzervační látky a různé pomocné suroviny používané námi v kuchyni. Je ovšem na každém čemu dá přednost a jak velké jsou jeho obavy. Já se musím přiznat, že dost nedbám na zdravou výživu, ale spíš co mi chutná. Ahoj Václav.:-//

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • anete anete(autorka receptu)

    Samozřejmě že je lepší dát jen 100% máslo,ale v lednici to hodně ztuhne,takže proto přidávám trochu perly,aby se to dalo hned pěkně natřít na chleba.;-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    To je otrasné,aké šmejdy sa dneska vyrábajú.Určite je to samá voda.Takisto aj tvaroh.To už nieje normálne 1% tvaroh.To s tvarohom nemá nič spoločné.Už som minule rozmýšľala,že by som si spravila domáci tvaroh,lebo v neďalekej dedine na družstve začali predávať kravské mlieko.A zrovna dneska tu je aj jeden recept.Tak to asi vyskúšam:-));-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Katarinko, myslím, že mnozí mají podobný problém. Nedávno jsem četla něco o těch máslech (Rama, Perla, Flora apod..) a od té doby to nekupuji. Někde dělali nějaký průzkum těchto tzv másel a zjistili, že to nežerou ani potkani a bez barviv je to jen šedá hmota.:-// A mimojiné i plné vody.:-// Dneska koupíš docela dobré máslo i za 15 kč,, nebo se dá nahradit sýrem, pomazánkovým máslem apod.;-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Neviem čím to je,ale v poslednej dobe sa mi vždy pomazánka,ktorú robím z perly a podobných "masiel" zrazí.Už som sa naštvala a budem ju robiť len z pravého masla jak voľakedy,keď iné maslo nebolo.;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pomazánka ze sardinek pomazánky ze sardinek pomazánka pomazánka sardinky sardinky recept sardinková pomazánka s pomazánkovým máslem pomazánka ze sardinek a tvarohu pomazánky z tvarohu a sardinek pomazánka z perly sardinková pomazánka s máslem sardinky pomazánka pomazánka ze sardinek recept pomazanka z sardinek pomazánka ze sardinek v oleji pomazánka z tvarohu a sardinek sardinky recepty pomazanka se sardinek sardinky tvaroh pomazanky recept tvarohová pomazánka ze sardinek

Zapomněl/a jsem heslo