Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice
menší hlávka zelí
150 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
vývar
2 lžičky mleté papriky (dala jsem uzenou)
kousek sádla
kmín
sůl
pepř
špetka chilli
chlazené noky (balení gnocchi)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli, česnek a slaninu nahrubo. Připravíme větší pekáček a maso v něm osolíme, opepříme, posypeme paprikou, kmínem a vše promícháme. Přidáme cibuli, česnek, sádlo a podlijeme vývarem, tak do 1/3 masa. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a pečeme odkryté cca 10-15 minut.

  2. Poté pekáček zakryjeme, troubu snížíme na 150 st a pečeme 1,5 hodiny. Poté přidáme zelí pokrájené na kousky a vše promícháme. Podle potřeby dolijeme vývar (zelí pustí vodu) a poklademe slaninou. Pekáč přikryjeme a dáme na další hodinu do trouby.

  3. Po této době by mělo být maso krásně měkké. Do pekáčku přidáme nevařené noky, přilijeme ještě trochu vývaru a odkryté dopečeme asi 15 minut při teplotě 220 st. Nakonec vše promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Určitě použijte vývar, s vodou to nebude takové chutné. Já jsem nakrájené zelí promíchala se lžíci hladké mouky. Bylo pak takové krémové. Do receptu jsem to nepsala, ale kdyby někdo chtěl přidat, může. Vše z jednoho pekáče miluju, málo práce i nádobí a výsledek chutný.

Komentáře k receptu Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky

Předchozí 1 2 3