Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky

Hodnocení receptu je 4,7 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 175 min

190 min (15 min příprava + 175 min tepelná úprava)

Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svoji jednoduchou přípravu. Chuť výborně ochuceného vepřového zapečeného se zelím potěší. Spolu s přílohovými noky dohotovenými v jedné nádobě je to výborné syté jídlo pro celou rodinu.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 418 kJ /
4 163 kcal
Bílkoviny209,80 g
Tuky208,18 g
Vláknina19,39 g
Cholesterol 666 mg
Sodík 12,83 g
Sůl31,80 g
Sacharidy356,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli, česnek a slaninu nahrubo. Krok 2: Připravíme větší pekáček a maso v něm osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli, kmínem a vše promícháme. Krok 3: Přidáme cibuli, česnek, sádlo a podlijeme vývarem, tak do 1/3 masa. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme odkryté po dobu cca 10–15 minut. Krok 4: Poté pekáček zakryjeme, teplotu v troubě snížíme na 150 °C a pečeme 1,5 hodiny. Krok 5: Hlávku zelí pokrájíme na kousky a promícháme s obsahem pekáčku. Krok 6: Podle potřeby dolijeme vývar (opatrně, zelí také pustí vodu) a poklademe slaninou. Pekáč přikryjeme a dáme na další hodinu do trouby. Krok 7: Po této době by mělo být maso krásně měkké. Do pekáčku přidáme nevařené noky, přilijeme ještě trochu vývaru a odkryté dopečeme asi 15 minut při teplotě 220 °C. Krok 8: Nakonec vše promícháme a můžeme podávat.

TIP: Další chutná jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 18. 3. 2021

Poznámka autorky mika59

Určitě použijte vývar, s vodou to nebude takové chutné. Já jsem nakrájené zelí promíchala se lžíci hladké mouky. Bylo pak takové krémové. Do receptu jsem to nepsala, ale kdyby někdo chtěl přidat, může. Vše z jednoho pekáče miluju, málo práce i nádobí a výsledek chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BwNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BwNn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Rád bych se Vás zeptal na tu šikovnou zapékací mísu s pokličkou, kde se dá sehnat?

Díky Pavel

:-)<3:yes::yes::-K

Dobrý den , včera jsem připravil vepřový pekáček se zelím a noky ... Pohádka , moje volátko chrochtalo blahem ... Dělal jsem vše dle rcp. i to zelí jsem pomoučil , jen noky jsem uvařil zvlášť ... Výborné , jinak už vepřovou připravovat nebudu

Dneska jsem vyzkoušela a všem chutnalo <3:yes::yes:

Vařila Mirku.

misula29: Děkuji za zprávu, jsem moc ráda, že chutnalo..:-K:-K:-K

Dnes jsem tohle jídlo konečně uvařila, jen bez pokrytí slaninou, ale i tak super, můžu doporučit. Díky za dobrý nápad:yes:

:yes::yes:

Kosicek: ;-) Ajca1: ;-) Moc Vám děkuji..:-K:-K

Výborný recept, díky :-K

:-K Děkuju za výborný recept :-K

georgie: Děkuji moc :-K:-K

Výborné :yes:

mika59: Ano tyto,jsou mekoucke a stavu ,take vzaly do sebe, i kdyz byly uvarene!:-*

Veronika.Hrozna: No to jsi mně potěšila..děkuji za zprávu a myslíš tyhle nočky ..dám rozklikávací odkaz ..ještě jednou díky :-K:-K https://www.toprecepty.cz/recept/63220-jednoduche-...

Načíst další komentáře (15)

Suroviny:
plec vepřová, zelí hlávkové, slanina, cibule, česnek, vývar masový, paprika sušená sladká, sádlo, kmín celý, sůl, pepř, chilli, gnocchi

Přidat fotografie receptu