Bramborový chléb s prefermentem

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 8 názorů

Suroviny

150 g (ml) vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
vše smícháme a v zakryté míse necháme asi 10 hodin kvasit
80 g strouhaných vařených brambor
100 g bílého jogurtu
100 g vody
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
170-180 g hladké mouky
6-7 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto.

  2. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.

  3. Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 min, 200°C/asi 30min).

    Chleba je moc dobrý a díky obsahu brambor tak vydrží dlouho (až do spotřebování).

Poznámka

Zdroj receptu je http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový chléb s prefermentem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Olga Urvalkova: protože je výborný jako ten nejlepší dort!:-D
    Překlik, samozřejmě, díky za upozornění, opravím si:-K

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    určitě bude výborný, ale proč zařazen do dortů:-?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Výborný nápad, mně ošatka odešla do ošatkového nebe:-D:-D:-D, no ona byla z pekárny a už jako vyřazená a byla docela opotřebovaná, no...:-8:-8. Vlastně proč mě vlastně nenapadne použít keramickou formu, co mám? Na to musím mít Ivu, aby mě to došlo :-O:-O:-8:-8:-D:-D;-), jinak určitě zařazuju do chlebové realizace ;-);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maris: není zač:-) poradíme, posloužíme...:-D;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: jé - díky, to by mě nenapadlo:-8;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maris: Maruško, můžeš nechat kynout v dobře pomoučené utěrce, kterou vložíš do cedníku - dá těstu pěkný tvar kulatého bochníku. Pak i s utěrkou přeneseš a opatrně z ní vykulíš na plech;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc krásný chleba, to bych možná zvládla i já - s pomocí pekárny:-8:-)), jen nemám tu ošatku. Asi se po ní příležitostně podívám:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak toto ma dostalo. :-) Keď sa vrátim z dovolenky, kúpim ošatku a pôjdem na vec. Díky za recept. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový chleb nejlepší bramborový chleb chléb s prefermentem bramborovy chleba proč nechce kynout chleba nejlepší bramborový chleba chleba s prefermentem