Překvapivá, smažená drůbeží játra

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

200 g drůbežích jater
1 cibule
2 plátky šunky
2 plátky anglické slaniny
klínek Nivy
1 kolečko tvarůžků
1 lžíce Solamylu
pažitka
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nařežeme na menší kousky, šunku, anglickou slaninu, cibuli, tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady.

  2. Pak děláme koule (z tohoto množství jsou 4 kusy ), obalíme v mouce, vajíčku, strouhance (do vejce trochu mléka a soli), které hbitě osmažíme na oleji, nejprve zplacatíme vařečkou (mají mít tvar jako karbanátky), několikrát otočíme, aby se játra pěkně propekly.

Poznámka

Ke tvaru a možnosti takto upravit játra mě inspiroval Jiří Babica, ovšem to je to jediné, co je s jeho receptem podobné!

On dělal z vepřových a náplň je zcela odlišná! Tu mojí jsem si vymyslela sama.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 195 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Překvapivá, smažená drůbeží játra

Tématické fráze: smažená drůběží játra smažená kuřecí játra kuřecí játra v trojobalu drůbeží jatra babica kuřecí játra smažená drůbeží játra smažená příprava drůbežích jater jak upravit kuřecí játra drubezi jatra játra v trojobalu smažena jatra babica jak upravit drůbeží játra játra babica kuřecí játra babica smažená játra na cibulce kuřecí játra s nivou smažená játra v trojobalu smažena kuřecí jatra v trojobalu babica jatra drůbeží játra recepty

Zapomněl/a jsem heslo