Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,02 g |
Tuky | 232,82 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 755,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený :D ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Krok 2: Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)
Zveřejněno 19. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Moje poznámka
Perník po prabábi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A491
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 2 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 2 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 4 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 4 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 6 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 6 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 7 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 7 hodinami
Tématické fráze:
aromatické perníky,
holandský perník
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
skořice,
med,
kakao holandské,
ořechy vlašské,
vejce,
mouka,
olej slunečnicový
Komentáře (4)