

Rychlý perník
Doba přípravy: 30-35min Moučníky , Perníky 6 názorů
Suroviny
- 2 vejce
- 200 ml cukr krupice
- 170 ml oleje
- 130 ml červeného vína
- 500 ml polohrubé mouky
- 1 ČL perníkového koření
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL rozinek
- 2 PL džemu
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno.
Předem smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a perníkovým kořením.
Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a rozinky.
Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě 20-23 minut na 170°C.
Poznámka
Množství je na plech 25x35cm, výška 4cm. Nejlepší džem do toho perníku je pomerančový. V původním receptu bylo 250ml cukru, nám se zdálo moc sladké, proto jsem ubrala. Recept je z časopisu Vlasta někde kolem roku 1980, mám to poznamenáno na papírku :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rychlý perník
-
+4
-
Zajímavý receptík, jak vidím, od nové uživatelky a tímto tě vítám.
Já bych se moc přimlouvala za ty fotečky, to má hned dílko nějakou podobu a jíme očima
-
Andulko, tak si někomu řekni ať Ti poradí jak na fotky. Dají se stáhnou na PC pomocí karty - pokud máš čtečku karet na PC, tak to dělám já a nebo přes kabel. Určitě to zvládneš, není to nic těžkého, uvidíš
-
Socatko, bohuzel fotky ani neumim dat do PC, natoz pak zmensit a vlozit sem.
-
Do perníku víno
,to může být zajímavé
-
A fotecka by nebyla? I kdyz slintam uz jen pri tech ingrediencich