Zelňačka s bramborem a moravským uzeným masem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 40 minut 4-5 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

1 cibule
2 lžíce řepkového oleje
400 g moravského uzeného masa
500 g kysaného zelí
1,5 litru zeleninového vývaru
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky mletého kmínu
4 lžíce sladké papriky
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
2 středně velké brambory
sůl
čerstvě mletý pepř
zakysaná smetana a čerstvý chléb k podávání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené moravské uzené maso.

  2. Jakmile zezlátnou, přidáme sušený česnek (případně čerstvý prolisovaný), mletý kmín, kuličkový pepř a zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkové listy, sůl i pepř, oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nebudou měkké.

  3. Nakonec do polévky přidáme pokrájené kysané zelí včetně šťávy a krátce povaříme. Vylovíme bobkové listy i kuličky pepře a podáváme s kopečkem zakysané smetany a čerstvým chlebem.

Poznámka

Další mé recepty na:

petrakupkovalifestyle.blogspot.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňačka s bramborem a moravským uzeným masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo