Suroviny
Porce: 1 roláda
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 767 kJ / 1 378 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,34 g |
Tuky | 101,04 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 71,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180°C. Papírem, který lehce potřeme olejem, vyložíme plech. Není to nutné, ale oceníme po upečení.
Krok 2: Rozmixujeme červenou řepu do hladkého pyré.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Moje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 52 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
řepa červená,
olej,
sůl,
voda,
máslo,
sůl
Komentáře (3)