Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní chuť vnímá každý jinak. Kromě skvělého šmaku může i léčit

Pikantní chuť vnímá každý jinak. Kromě skvělého šmaku může i léčit

Když se řekne pikantní, co si představíte? Zřejmě něco, co je mírně pálivé, ale ne nijak extrémně, a má to říz. Jenže to pro někoho může znamenat malou špetku mletého chilli a pro jiného naopak pořádnou nálož pálivé omáčky. Hranici vnímání pikantnosti máme každý jinde. Někdo by zase za pikantní možná označil třeba ředkvičky, jarní cibulku nebo česnek.

Tak či tak, pikantní jídla napomáhají trávení a ulevují plicím při zahlenění v důsledku nachlazení. Proto se ostřejších pokrmů určitě nebojte. Jen mějte na paměti, že čím pálivější dochucovadlo používáte, tím méně by ho mělo být. Záleží to ale samozřejmě na vašich osobních preferencích.

Více

1 2 3 4 19 36 54 71

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům