Vaječný likér podle mne
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,08 g |
Tuky | 37,95 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny.
Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 minut). Krém vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přendáme do studené vody a mícháme, než vychladne.
Krok 3: Přidáme Salko, v mixéru rozmixujeme a postupně přidáváme rum do objemu 1 litru.
Krok 4: Pokud se vám bude zdát likér hustý, možno ředit mlékem, nebo rumem.
Zveřejněno 4. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný likér podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3gD
Moje poznámka
Vaječný likér podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3gD
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 13 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 22 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 42 minutami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 1 hodinou
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Borůvkový táč
Eviip před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 4 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 8 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 9 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
smetana ke šlehání,
salko,
rum
Komentáře (6)