
Řezy - nejen ke kávě
Recept ještě nebyl hodnocenPiškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém…
S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich…
Blíží se víkend a přemýšlíte, jakou dobrotu upečete rodině jako zákusek? Připravte jim tyto salko řezy, které si okamžitě zamilují a příště je budete péct rovnou z…
Kdo jednou ochutnal Marlenku, chce ji pořád. Lahodný dortík z Arménie si podmaní každého, kdo má rád sladké. Hlavně nešetřete medem a vlašskými ořechy. Právě díky…
Sušenky rozdrtíme, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme, Utlačíme na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do lednice.Tvaroh, jogurt, cukr dáme do mísy a mixérem…
Vynikající a originální dárek nebo mls pro celou rodinu, který je jednoduchý a rychle hotový i snězený. Domácí Raffaelo chutná skoro jako to opravdové. K jeho výrobě…
Domácí zmrzliny jsou čím dál více oblíbenější, nicméně připravit dokonale krémovou konzistenci není úplně jednoduché. My pro vás máme snadný recept na zmrzlinu ze Salka,…
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe…
Zrcadlová poleva se hodí na polévání hladkých želatinových dortů z ovocné nebo čokoládové pěny či na dorty potřené krémem a dobře vychlazené.Rozlámeme čokoládu na kousky…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich…
Zavřenou konzervu salka vložíme do mírně vroucí vody na 2 hodiny.Necháme ji vychladnout a až poté jí otevřeme.Máslo ušleháme do pěny a po částech přidaváme karamelové…
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Potom jste našli zlatý důl. Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když…
Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete…
Formu na mufiny vyložíme potravinářskou folií (viz foto). Sušenky rozmixujeme, nebo rozdrtíme válečkem, přidáme změklé máslo, kokos, kakao a vypracujeme hmotu, kterou…
Vejce utřeme s cukrem,přidáme vodu, olej, mouku s práškem a kakao a vše dobře smícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna upečeme. Studený koláč potřeme…
Varit salko aspon 2 hod., nechat vychladnout.Vyslahat do tuha smotanu, pridat vychaldnute rozmiesane salko, rozmixovat so smotanou, vyliat zmes do zmrzlinovaca, miesat…
Nejprve si připravíme těsto na buchtu.Mezitím můžeme dát do horké lázně vařit Salko (doba vaření je cca 2 hodiny).Do mísy dáme 1 hnrek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru (…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Těsto: -zapneme troubu (horkovzdušná 180°C) -Všechny ingredience smícháme a rozšleháme šlehačem, jedlou sodu přidáme před koncem šlehání. *(těsto je celkem řídké…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04