Francouzské brambory ze syrových brambor

malenka78 Kuchařka:

5-6 porcí Bramborová jídla 18 názorů

512

Suroviny

12-15 syrových brambor
uzené maso(kdo nemá nevadí, stačí jen uzenina)
mražená zelenina(hrášek,mrkev kukuřice)
1 větší cibule
sůl
pepř
vegeta
mléko
4 vejce na zapečení
olej
1 dcl vody
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si: oloupané syrové brambory nakrájené na plátky,uzené maso na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, a mraženou zeleninu.

  2. Na dno a boky olejem vymazaného pekáče dáme plátky syr. brambor, první vrstvu dělám ze silnějších plátků asi tak 1 cm, (aby se nerozvařily), posolím, opepřím, posypu uzeným masem, cibulí, a zeleninou, pak opět dám brambory už slabší plátky a opět sůl, pepř, uzené, cibuli, zeleninu a končím bramborami.

  3. Podleju 1 dcl vody a přiklopím druhým pekáčem.

  4. Vložím pekáč do rozehřáté trouby asi tak 200 stupňů a půl hodiny peču.

  5. Mezi tím si připravím v mléce rozkvrdlané vejce a přidám vegetu (pozor, aby jsme to nepřesolili).

  6. Po půl hodince nalijeme vejce s mlékem na brambory a šoupnem to zpátky do trouby na další půl hodinku.

  7. Brambory nahoře hezky zezlátnou.

Poznámka

Za fotečky se omlouvám, bohužel jsem už nestihla vyfotit dílko v celém stavu :-((

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské brambory ze syrových brambor

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Znám podobné z dětství...a byla to pochoutka :yes: <3

    Odpovědět

  • casino casino

    ...tak jsem upek vedle sebe v Remoskách (vysypaných strouhankou) ze syrových a vařených brambor (bez zeleniny ale s natvrdlými vejci a cibulkou smaženou téměř dozlatova). Ze syrových jsem pekl o 15´déle. Obé bez podlití, obé sádlem pomašlované

    Bylo nás 5 hodnotitelů:
    Třem nám chutnalo víc jídlo ze SYROVÝCH brambor:yes:
    Být podáváno separé, tak rozdíl pozná asi málokdo.
    Teprve když ochutnáte obě jídla vedle sebe, tak poznáte, které brambory byly vařené v kožuchu a byl rozpoznatelný i známý odér znovu ohřívaných brambor:-//
    No, přiznávám, že mě výsledek příjemně přeqapil...:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: Já peču taky ze syrových, v remosce :-8 nechci dělat reklamu, ale na takovéhle věci je nejlepší :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: nepodlévej, brambory pustí vody dost, jen péci pomaslu skoro hodinu v troubě přikryté, pak odkryté s vejcem zapéci

    Odpovědět

  • casino casino

    "...brambrory...";-)

    Francouzáky ze syrových brambor?:-O
    Tak to musím vyzkoušet:-)

    Odpovědět

  • marketule marketule

    ze syrových brambor je to praktičtější, akorát musím péct dýl, hodina celkem je málo. ale samozřejmě záleží dle trouby a tloušťky. jinak výborný, moje dnešní kombinace - brambory, šunka, žampióny.

    Odpovědět

  • Pavel UL Pavel UL(neregistrovaný)

    ahojky. Mám taky rád všechna čská jídla, ale s bramboramY ne e:-8

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Dělám to skoro stejně a je to skvělý.:yes:

    Odpovědět

  • noname noname(neregistrovaný)

    z vařených to nejsou francouzské ale pražské, kdy už to lidi pochopí ;)

    Odpovědět

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Jesli se dělají fr.bramb.z vařených,tak se zalévají kysanou smetanou-aby se zpevnili a dostali jinou chuť.Jestli se dělají ze syrových bram.tak se krájí na jemnější plátky a zelijí se sladkou smetanou,nebo mlékem a rozkvrdlanými vejci.Kto jak chce:-*

    Odpovědět

  • malenka78 malenka78(autorka receptu)

    termix11: to jsem moc ráda,že chutnalo :-) a s cuketou to může být zajímavé:yes:

    Odpovědět

  • termix11 termix11

    ..skvele jsme si dnes pochutnali!..mela jsem zbytek cukety, tak jsem dala dve vrstvy kolecek cukety a bylo to moc dobre.:yes:

    Odpovědět

  • malenka78 malenka78(autorka receptu)

    Děkuji všem za bodíky:-8:-K od té doby co znám recept ze syrových, tak je to časově pohodlnější :-8 a ty druhé šidím:-))

    tejaja : také tam uklízím zbytky z ledničky a v tom je to úžasné, že pokaždé jsou jiné ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ešte som nikdy nepočula,že by sa robili aj z varených v šupke,ale vyskúšam to.Ja robím francúzske presne ako Lenka,tak dávam bod,robila som ich práve včera;-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Malenka78:-K také jako děvčata dělám někdy ze syrových jindy ve šlupce vařených bramobor. Vařím a proto 3.bodík udělím;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapečené brambory ze syrových brambor syrove brambory francouzské brambory se zeleninou francouzké brambory ze syrových brambor recept na zapečené francouzské brambory recept francouzské brambory zapečené francouzské brambory francuzske brambory zapékané brambory ze syrových brambor recepty ze syrovych brambor francouzské bram zapecene francouzske brambory francouzsky brambory francouzské bramory recepty na francouzské brambory se zeleninou syrovy brambor francouské brambory ze syrových brambor francouzke bram francouzské brambory v troubě zapecene syrove brambory

Zapomněl/a jsem heslo