Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 587 kJ / 1 813 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,80 g |
Tuky | 10,05 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 365,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vsypeme 500 g mouky do mísy, přidáme droždí a sůl. Zamícháme sypké suroviny a pomalu přilijeme vodu. Při přilévání vody nejlépe přidávat po malých množstvích za míchání vařečkou nebo hnětat ručně.
Krok 2: Těsto je připraveno ve chvíli, kdy při míchání v míse nezbyde žádná mouka a vše je v jedné konzistenci. Těsto může i jemně lepit.
Krok 3: Necháme těsto v míse a přikryjeme např. potravinářskou fólií. V tomto stavu ponecháme cca18 hodin.
Krok 4: Po uplynulé době si těsto rozdělíme na 3 nebo 4 stejné díly a tvarujeme podle požadovaného tvaru.
(Nejlepší metoda je podávání těsta mezi levou a pravou rukou z kloubů na klouby.) Krok 5: Po vytvarování polijeme rajčatovou passatou a přidáme jakékoliv ingredience podle chuti.
Například. rajčatová passata, nastrouhaná mozarella, překrytá slaninou a šunkou spolu s kukuřicemi. Krok 6: Těsto dáme do trouby na 220°C na cca 10 min.
(Nejlepší metoda je podávání těsta mezi levou a pravou rukou z kloubů na klouby.) Krok 5: Po vytvarování polijeme rajčatovou passatou a přidáme jakékoliv ingredience podle chuti.
Například. rajčatová passata, nastrouhaná mozarella, překrytá slaninou a šunkou spolu s kukuřicemi. Krok 6: Těsto dáme do trouby na 220°C na cca 10 min.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nefalšované těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ZEA
Moje poznámka
Nefalšované těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ZEA
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 40 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí sušené,
sůl,
sýr nastrouhaný
Komentáře (1)