Pizza těsto z pizzerie

gedzitka Kuchařka: gedzitka

Pizzy 5 názorů

Suroviny

0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.

  3. Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 minut. V horkovzdušné asi 5-8 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 167 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza těsto z pizzerie

  • jaaaarmila jaaaarmila

    Máte tu pizzu strašně tlustou fuj. Z 0,5 kg mouky já vyválím 4 pizzy a vy jen 2? Proto jsou tak tlusté. Pizza musí být tenká a křupavá. Válejte těsto na pečícím papíře, pak jde i tenká pizza krásně přendat na plech a netrhá se. A fakt stačí polovina droždí ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cesto nebolo zlé. Robila som z polovičnej dávky, pretože pre porovnanie som robila aj inú pizzu http://www.toprecepty.cz/recept/42426-pizza-s-balk... . Oproti tej druhej bolo cesto akoby koláčovitejšie. :-):-) Ale droždie v ňom cítiť nebolo.;-)

    Odpovědět

  • Ivana64 Ivana64

    je fakt, že jsem už kdysi viděla recept od italského pizzaře, kde bylo toto množství droždí na stejné množství mouky a taky se mi zdálo moc. Dávám normálně jen 1/2 kostky na 500g mouky a peču v troubě na program "pizza". Syn říká, že je jedna z nejlepších, co jedl :-8 Jak říká Dajda - tenké a křupavé těsto.
    Do kaiserek dávám dokonce jen 10g droždí na 500g mouky a jsou výborné.

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Souhlasím s Dajdou. Kostka droždí je strašně moc. Musí to být pak i cítit na chuť

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Podle mých zkušeností stačí mnohem méně kvasnic (10-20 g), tedy pokud chcete mít tenké a křupavé těsto.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: těsto na pizzu jako z pizzerie pizza těsto jako z pizzerie krupave testo na pizzu nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie těsto na pizzu jako z pizzerie recept tenké testo na pizzu pizza těsto tncz nova těsto na křupavou pizzu pizza testo od pizzare krupave testo na pizzu recept těsto jako z pizzerie pizza z pizzerie studena voda křupavá pizza pizza recept jako z pizzerie křupavé a tenké těsto pizza recept testo na pizzu 40 minut tenke krupave testo na pizzu pizza 500g mouky těsto na pizzu křupavé

Zapomněl/a jsem heslo