Pizza těsto z pizzerie

Suroviny

0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.

  3. Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 minut. V horkovzdušné asi 5-8 minut.

Komentáře k receptu Pizza těsto z pizzerie

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Viler: Tohle těsto dělám na pizzu 3-4 x ročně. Tolik droždí nedávám, stejně hezky nakyne. Potřebuji hrubší těsto , protože do něj vždycky zaválím, na drobno nakrájené voňavé škvarky a natřu a obložím. Jinak by pizza zůstala celá a manžel hladový, jinou pizzu nesní. :-//

    Odpovědět

  • Viler Viler

    jaaaarmila: proč fuj? neznáte americkou pizzu ?

    Odpovědět

  • Tomas Rejzek Tomas Rejzek

    Dal bych méně soli jinak výborné.

    Odpovědět

  • jaaaarmila jaaaarmila

    Máte tu pizzu strašně tlustou fuj. Z 0,5 kg mouky já vyválím 4 pizzy a vy jen 2? Proto jsou tak tlusté. Pizza musí být tenká a křupavá. Válejte těsto na pečícím papíře, pak jde i tenká pizza krásně přendat na plech a netrhá se. A fakt stačí polovina droždí ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Cesto nebolo zlé. Robila som z polovičnej dávky, pretože pre porovnanie som robila aj inú pizzu http://www.toprecepty.cz/recept/42426-pizza-s-balk... . Oproti tej druhej bolo cesto akoby koláčovitejšie. :-):-) Ale droždie v ňom cítiť nebolo.;-)

    Odpovědět

  • Ivana64 Ivana64

    je fakt, že jsem už kdysi viděla recept od italského pizzaře, kde bylo toto množství droždí na stejné množství mouky a taky se mi zdálo moc. Dávám normálně jen 1/2 kostky na 500g mouky a peču v troubě na program "pizza". Syn říká, že je jedna z nejlepších, co jedl :-8 Jak říká Dajda - tenké a křupavé těsto.
    Do kaiserek dávám dokonce jen 10g droždí na 500g mouky a jsou výborné.

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Souhlasím s Dajdou. Kostka droždí je strašně moc. Musí to být pak i cítit na chuť

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Podle mých zkušeností stačí mnohem méně kvasnic (10-20 g), tedy pokud chcete mít tenké a křupavé těsto.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: těsto na pizzu jako z pizzerie pizza těsto jako z pizzerie krupave testo na pizzu těsto na pizzu jako z pizzerie recept nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie tenké testo na pizzu pizza těsto těsto na křupavou pizzu tncz nova pizza testo od pizzare krupave testo na pizzu recept pizza jako z pizzerie pizza těsto recept těsto na pizzu těsto jako z pizzerie pizza recept jako z pizzerie krupave pizza testo testo na tlustou pizzu pizza na 500g mouky pizza z pizzerie studena voda