Chyby při mražení jahod: Vyvarujte se jich a uchovejte jahodám chuť i aroma
Chuť čerstvých jahod si můžeme užívat ihned po sběru, ale také v nejrůznějších dobrotách. Také je dobré část jahod zamrazit na zimu. Podstatné je vyhnout se základním chybám při jejich přípravě do mrazáku.
Také milujete tu výhodu mražení? Stačí pak pouze otevřít mrazák a můžeme připravit nejrůznější pokrmy ze sezónního ovoce i v zimě. Jahody se rozhodně vyplatí zamrazit - chutnají s jogurtem či šlehačkou a také jahodová bublanina potěší každého strávníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při mražení jahod
S našimi tipy předejdete mraženým jahodám bez chuti i zmrzlé hroudě ovoce:
- Mražení unavených jahod. Ovoce je potřeba uložit do mrazáku co nejčerstvější. Změklé přezrálé plody nebudou tak chutné, jako ty zamražené v čerstvém stavu.
- Omytí je nezbytné, abyste zmražené jahody mohli rovnou z mrazáku použít do vámi připravovaných pokrmů. Stopky s lístky odstraňte až po umytí a osušení, aby se voda nedostala do plodů a tím je neznehodnotila.
- Slepenému ovoci v jednu hroudu předejdete snadno. Omyté a osušené jahody stačí rozprostřít na tácek a takto vložit asi na 2 hodiny do mrazáku. Jahody pak už jen sesypte do sáčku a odebírejte vždy takové množství, jaké potřebujete.
Jahody vydrží v mrazáku i půl roku, nezapomeňte si však na nádobu s nimi poznačit datum zamrazení. Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami si snadno připravíte podle videoreceptu níže a použít na něj lze jahody jak čerstvé, tak i ty mražené:
Komentáře