Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,85 g |
Tuky | 39,64 g |
Vláknina | 2,72 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 102,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Výsledek je slabě drobivý - lze odstranit přidáním 3. vejce. Výsledek je ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem, povidly.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 39 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka kukuřičná, voda, vejce, cukr, kvasnice, sůl, máslo
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
0 názorů