Zadělávané kedlubny s cuketou
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S vejcem a slaninou bude lehkým a výživným obědem pro teplé letní dny.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 392 kJ / 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 36,86 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 23,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou kedlubnu a neloupanou cuketu nastrouháme nahrubo. Šalotku nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Kedlubnu a cuketu zalijeme do poloviny mlékem (pustí vodu) a dáme s kořením a solí vařit téměř doměkka. Potrvá to pár minut. Odstavíme.
Krok 3: Rozpustíme máslo a opečeme plátky slaniny. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Krok 4: Do vypečeného tuku dáme šalotku a pomalu restujeme, než zesklovatí.
Krok 5: Zasypeme moukou a restujeme ještě cca 2-3 minuty, poté zalijeme asi půl hrnkem mléka. Zamícháme a ihned přidáme k zelenině. Mléko přidáváme postupně, podle potřeby.
Krok 6: Společně krátce provaříme, zjemníme smetanou a dochutíme pepřem a solí.
Krok 7: Podáváme s opečenou slaninou, vejcem a vařenými bramborami.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 8 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 8 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 8 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 10 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 10 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 10 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 11 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 12 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
cuketa,
cibule šalotka,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (9)