

Kedlubny na česneku
4 porce Zeleninová jídla 49 názorů
Suroviny
- 4 velké (nedřevnaté) kedlubny
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 100 ml smetany Rama cremefine ke šlehání
- 1 bujon - bylinkový
- vegeta
- hrst nasekané čerstvé kudrnky
- 2 lžičky kurkumy
- sůl
Postup přípravy receptu
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle.
Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vody (asi 1 dl), bylinkovou kostku, kořenící směs, zbylý česnek utřený se solí a dusíme doměkka.
Zeleninu hlídáme, aby se nerozvařila, ale zůstala příjemně křupavá.
Zalijeme smetanou, do které jsme zašlehali kurkumu a redukujeme na požadovanou hustotu.
Vmícháme petrželku a podle chuti dosolíme.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 2 111 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kedlubny na česneku
-
také ji vařím podle babičky - a ještě podobně cibulovou a
ta mě nechutná!!! -
bod za odvahu.
-
raz a stacilo.
-
radsej varene ako tieto
-
Trochu jsem si recept upravila a nepoužila ty "nezdravé" věci jako bujón, glutamátovou kořenící směs a šlehačku, takže vlastně "nový" recept
, ale i tak to bylo moc dobrý
-
Dala jsem tam obycejnou slehacku, trochu vic, nez je v receptu, a bylo to velmi dobre. Trochu mi to pripominalo zadelavane kedlubny..
-
Vynkající jídlo !
-
Super jídlo
-
Tak to je naprostá bomba
-
Děkuji za inspiraci a dobrý recept,moc nám chutnalo
Přidávám bodík i foto
Ze zbytků vznikla další dobrota - kedlubny smíchané s těstovinami,nasekanými rajčaty a ředkvičkami - teplý či studený salátek
-
výborný!!!upekla jsem kuře a jako přílohu tyto kedlubny a kuskus.posílám bodík
-
+ Děkuji za rcp
-
toto mi uniklo,óó jak trestuhodné
taková dobrota
+1 -
Reny, moc jsi mě potěšila. Doufám, že tě nadále nezklamu, respektive mé recepty. Mám teď málo času, hodně práce a ve čtvrtek odjíždím a do Vánoc vařit nebudu, tak ani psát recepty. Ale nakukovat sem budu, to zase jo...
Ale slibuju, vrátím se...
-
Elizo diky....recept jsem si ulozila uz davno,ale teprve dnes jsem udelala....mela jsem rizek z mleteho masa,okoreneny spetkou provensalskych bylinek a tuto kedlubnu .... vytecna basta
Tvoje recepty se mi moc libi,mam v planu pokracovat a postupne zkouset...dik a prosim vkladej dal...