Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová mňamka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Andinah

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 966 kJ /
5 967 kcal
Bílkoviny119,58 g
Tuky333,06 g
Vláknina27,81 g
Cholesterol 971 mg
Sodík 4,28 g
Sůl2,18 g
Sacharidy608,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme olej, mléko, jogurt. Krok 2: Přidáme všechny suché suroviny, které jsme smíchali dohromady. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev. Krok 3: Těsto přelijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Pečeme podle zkušeností s vlastní troubou cca 30 minut při 170 °C. Krok 4: Na vychladlý korpus uděláme krém. Ze všech surovin kromě másla a tvarohu uvaříme pudink. Za stálého míchání necháme trošku prochladnout. Do teplého přidáme máslo. Do vychladlého krému přidáme tvaroh a vyšleháme. Můžeme, ale nemusíme přidat navíc cukr. Záleží na chuti každého. Krok 5: Krémem potřeme korpus a posypeme skořicí, popř. nastrouhanou tyčinkou Margot. Krok 6: Dáme do ledničky vychladit.

Zveřejněno 9. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová mňamka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROPg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová mňamka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, jogurt bílý, mléko, soda jedlá, prášek do perníku, prášek do pečiva, sůl, mandle mleté, mouka polohrubá, mrkev strouhaná, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr vanilkový, tvaroh, máslo, tuk, mouka hrubá, skořice mletá

Přidat fotografie receptu