Řezy amoniové
Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku nejen o Vánocích.
Suroviny pro 1 kus
1 moučník ze 4 plechů těsta
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 549 kJ / 7 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,25 g |
Tuky | 342,18 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 956,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C, horkovzduch na 180 °C.
Krok 2: Všechny suroviny spojíme v těsto. Dlouho vypadá jako drobenka, ale nakonec se spojí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl tence rozválíme na pečicím papíru do velikosti plechu. Těsto pečením nabyde.
Krok 4: Postupně plechy vkládáme do vyhřáté trouby a každý pečeme asi 8 minut, jen co těsto začne růžovět.
Krok 5: Z mléka uvaříme pudink, zakryjeme ho folií a necháme vychladnout.
Krok 6: Na krém ušleháme máslo s cukrem do pěny. Pak přidáváme postupně pudink (vše by mělo mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí) a nakonec dochutíme rumem.
Krok 7: Moučník sestavíme tak, že první placku potřeme krémem, na ní položíme druhou placku, kterou pomažeme rybízovou marmeládou. Třetí placku opět potřeme krémem a navrch položíme čtvrtou placku.
Krok 8: Řezy zakryjeme papírem, na něj dáme plech a zatížíme. Dáme do lednice do druhého dne uležet.
Krok 9: Druhý den uděláme polevu. Cukr prosejeme a vše umícháme do hladké polevy.
Krok 10: Polevu natřeme na řezy. Můžeme je dále zdobit, např. injekční stříkačkou naplněnou marmeládou děláme proužky asi 5 cm od sebe a vidličkou mramorujeme.
Zveřejněno 16. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy amoniové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvN9
Moje poznámka
Řezy amoniové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvN9
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 53 minutami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný makovec-makovník
Pahak před 11 minutami
Hrnková bábovka
eVecernice před 26 minutami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Petem před 41 minutami
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 1 hodinou
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
poirotka před 1 hodinou
Vohrnoušky
Beruna před 2 hodinami
Tvarohový dort Míša s jahodami
mamina58 před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 13 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 13 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 14 hodinami
Tématické fráze:
řezy s amoniem,
cukrářské kvasnice,
cukrářské amonium,
cukrářské droždí amonium recept,
cukrářské droždí amonium,
řezy z cukrářského droždí,
cukrářské droždí,
amonium recepty,
amonium,
řezy s cukrářským droždím,
amoniove cukrovi,
cukrářské droždí amonia,
řezy z cukrářských kvasnic,
cukrářské řezy,
amonium řezy,
amonium cukrářské droždí použití,
cukrářské droždí amonium recepty,
klášterské řezy,
cukrářské droždí recepty,
pečivo s amoniem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk,
vejce,
mléko,
amonium,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
rum,
bílek,
voda,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová
Komentáře (23)
Dobré by bylo popsat přípravu krému, nejen napsat suroviny.
Jaky je prosim pekne rozdil mezi vasim amoniem a kypricim praskem do peciva??? ... DEKUJI!