Panenka ve slanině s pepřovou omáčkou

Ivvettaa Kuchařka: Ivvettaa

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina
sůl
1 lžíce celého pepře
30 g másla
1 lžíce hrubě drceného pepře
2 lžíce hladké mouky
250 ml vody
100 ml šlehačky
2 lžičky francouzské hořčice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a pečeme do měkka při 180°C.

  2. Na omáčku rozehřejeme máslo, promícháme s nadrceným pepřem, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku a vmícháme hořčici. Podáváme s gratinovanými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka ve slanině s pepřovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová panenka s pepřovou omáčkou panenka s pepřovou omačkou panenka s pepřovou omáčkou - recept vepřová panenka ve slanině s pepřovou omáčkou panenka v anglické slanině pepřová omáčka recept panenka s pepřovou omáčkou recept veprova panenka se slaninou a omackou vepřová panenka v anglické slanině s peprovou omáčkou grilovaná panenka ve slanině veprova panenka se slaninou a peprovou omáčkou vepřová panenka s pepřovou omáčkou a slaninou vepřová panenka se slanině s pepřovou omáčkou pepřová omáčka vepřová panenka recept s pepřová omáčka vepřová panenka s anglickou panenka s anglickou slaninou panenka s omackou vepřová panenka v anglické slanině panenka ve slanině