Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 50-60 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 034 kJ /
6 461 kcal
Bílkoviny102,71 g
Tuky336,64 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 374 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy745,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit. Krok 2: Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo. Krok 3: Pečeme na 200°C do červena. Krok 4: Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou. Krok 5: Řezy necháme 1-2 dny rozležet. Krok 6: Krém:
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.

Zveřejněno 12. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Tento recept mám od kolegyně z práce asi 15 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Qo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16Qo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ivanko,já je nechávám ve spíži a tam není moc chladno.Někdy udělám těsto ráno a večer upeču.Můžeš těsto dát do sáčku a druhý den válet,ale to už jde hůř,tak jsem to začala dělat takhle,můžeš si pláty napést i dopředu a třeba plnit krémem za pár dnů:-))a díky za postřeh:-))

Vyzerajú skvele,len by som chcela pre istotu upresniť-Necháme odpočinúť do druhého čoho? Dňa? To znamená cez noc? A v chladničke? ďakujem,Evi:-K

Igno(ner)těsto není třené,suroviny se zahřívají jak jsem popisovala v receptu a tak to naskočí.:-))díky všem za bodíky

žloutkové řezy to jsou u nás, výýýýborné:yes::-p

To těsto vypadá jako piškot nebo nějaké třené:-O je docela dost vysoké

Óó, ty vypadají skvěle!! Také miluji zákusky s citronovou polevou.:yes:6.

Mňam :-p:-p ;-)

Evi, luxusní zákusky!! Já zbožňuji zákusky s citronovou polevou a marmeládou, takže ode mne plusík!!:yes::yes:

:yes::yes:vypqdá to dobře davam bodík :-)

Tématické fráze:
slavnostní moučníky, slavnostní zákusky, slavnostní moučník, top recepty na slavnostní moučníky, slavnostni zakusek, slavnostní moučníky recepty, slavnostní moučníky recept, zákusky a řezy recepty, slavnostní zákusky recepty, slavnostní recepty, řezy a zakusky, zákusky a řezy, recepty na zákusky a řezy, amoniové řezy, slavnostní řez, moučníky slavnostní, slavnostnirezy, třené řezy, nejlepší slavnostní moučníky, slavnostní moučník recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, med, mléko, máslo, soda jedlá, máslo, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, mandlové aroma, marmeláda, poleva citronová, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu