Slavnostní řezy

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 2 hodiny+odležení 50-60 ks Moučníky , Řezy 9 názorů

Suroviny

600 g hladké mouky
250 g cukr krupice
2 vejce
3 polévkové lžíce medu
3 polévkové lžíce mléka
120 g másla
1 kávová lžička vrchovatá sody
Krém:
250 g másla
1 vanilkový cukr
400 ml mléka
1 vanilkový puding
mletý cukr
mandlové aróma
marmeláda
citrónová poleva (já kupuji v sáčku)
rum
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit.

  2. Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo.

  3. Pečeme na 200°C do červena.

  4. Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.

  5. Řezy necháme 1-2 dny rozležet.

  6. Krém:
    Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.

Poznámka

Tento recept mám od kolegyně z práce asi 15 let.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slavnostní řezy

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Ivanko,já je nechávám ve spíži a tam není moc chladno.Někdy udělám těsto ráno a večer upeču.Můžeš těsto dát do sáčku a druhý den válet,ale to už jde hůř,tak jsem to začala dělat takhle,můžeš si pláty napést i dopředu a třeba plnit krémem za pár dnů:-))a díky za postřeh:-))

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vyzerajú skvele,len by som chcela pre istotu upresniť-Necháme odpočinúť do druhého čoho? Dňa? To znamená cez noc? A v chladničke? ďakujem,Evi:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Igno(ner)těsto není třené,suroviny se zahřívají jak jsem popisovala v receptu a tak to naskočí.:-))díky všem za bodíky

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    žloutkové řezy to jsou u nás, výýýýborné:yes::-p

    Odpovědět

  • Igna Igna(neregistrovaná)

    To těsto vypadá jako piškot nebo nějaké třené:-O je docela dost vysoké

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Óó, ty vypadají skvěle!! Také miluji zákusky s citronovou polevou.:yes:6.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p:-p ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, luxusní zákusky!! Já zbožňuji zákusky s citronovou polevou a marmeládou, takže ode mne plusík!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • tesinska84 tesinska84

    :yes::yes:vypqdá to dobře davam bodík :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: slavnostní moučníky slavnostní zákusky slavnostní moučník slavnostni zakusek top recepty na slavnostní moučníky slavnostní moučníky recepty slavnostní moučníky recept zákusky a řezy recepty slavnostní zákusky recepty slavnostní recepty řezy a zakusky zákusky a řezy recepty na zákusky a řezy slavnostní řez amoniové řezy slavnostnirezy třené řezy slavnostní moučník recept nejlepší slavnostní moučníky moučníky slavnostní

Zapomněl/a jsem heslo