Kosmatice v banánovém těstíčku
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste tuto kombinaci sami vyzkoušet.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,50 g |
Tuky | 22,14 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 26,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě nasbírané bezové květy opatrně otřepeme a tím odstraníme případný drobný hmyz.
Krok 2: Banán na talířku rozmačkáme vidličkou. Dáme ho do hlubší nádobky a přidáme ostatní suroviny. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme středně husté těstíčko.
Krok 3: Květy uchopíme za stonky, namočíme do těstíčka a položíme do pánve s rozehřátým olejem. Pozvolna smažíme 3-4 minuty do zlatavé barvy.
Krok 4: Poté nůžkami odstřihneme stonky, pomocí obracečky květy otočíme a opět pozvolna smažíme 3-4 minuty.
Krok 5: Během smažení po chvilce vidličkou květ nadzvedneme a zkontrolujeme barvu. Sladké těstíčko se rádo na okrajích rychle zabarvuje.
Krok 6: Usmažené květy dáme na kuchyňskou papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté můžeme servírovat.
Zveřejněno 12. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Moje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 minutami
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 2 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
banán,
vejce,
šťáva citronová,
mouka hladká,
kůra citronová,
smetana,
sůl,
olej,
citron,
kůra citronová
Komentáře (7)
Původní plán byl banánové lívanečky,ale trochu se to zvrtlo.když manžel přinesl krásně husté bezové květy