Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro zdravou přípravu smažených pokrmů a výborným pomocníkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 715 kJ / 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 18,96 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Stehna opláchneme, osušíme a důkladně obalíme v oleji s kořením. Olej vetřeme i pod kůži. Krok 2: Do nádoby pod děrovaným košem horkovzdušné fritézy dáme vodu, zbylé koření a plátek másla. Krok 3: Na nádobu umístíme děrovaný koš a do něj položíme kůží dospod stehna. Koš zasuneme do přístroje horkovzdušné fritézy, teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 25 minut. Krok 4: Poté koš vyjmeme, stehna otočíme kůží nahoru a na každé položíme plátek másla.
Koš zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 185 °C a časovač na 10 minut. Krok 5: Stehna na talíři přelijeme šťávou z fritézy a podáváme s přílohou podle chuti.
Zveřejněno 22. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Moje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Nejnovější recepty
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 12 hodinami
Králík na houbách v nízkosacharidové verzi
Přidáno před 12 hodinami
Závin s jablíčky a mákem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 11 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 11 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 13 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 16 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 17 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 18 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 18 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 18 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 19 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
olej,
koření zlaté kuře,
máslo,
voda
Komentáře (13)