Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro zdravou přípravu smažených pokrmů a výborným pomocníkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

22. 7. 2023 19:54

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie715 kJ / 171 kcal
Bílkoviny0,02 g
Tuky18,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo koření Zlaté kuře jsou stehna dobrá i s kořením Krkovička. Ale chutnají stejně dobře jen s obyčejnou solí a troškou pepře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2024 20:43

jančab: Děkuji za komentář,názor i pochvalu;-):-KMáte pravdu,každá HF peče jinak.Já mám tu menší 3,2 l od Delimana.Vejdou se do ni 2 středně velká stehna a doba pečení byla dostačující.Pokud by přeci jen byla příště stehna nedopečená,určitě přidat pár minut,ale teplotu nastavit max na 180.Když je v oleji koření,rádo se přichytává a kůrčička pak bývá nahořklá.Jestli je"nožka"větší,tak ji také můžete po opláchnutí a osušení podél kosti naříznout a pak chvilku před dokončením do stehna píchnout jehlou na špízy,jestli neteče růžová šťáva.

jančab

9. 2. 2024 11:38

Asi každá horkovzdušná fritéza peče jinak, já jsem měla stehno uvnitř růžové a nedopečené:-((, je teda pravda, že bylo větší, takže pro ostatní doporučuju podle velikosti stehna protáhnout dobu pečení. Dala bych do druhé etapy místo 10 tak 20 min. Jinak super recept, moc děkuju autorce, už jsem dlouho hledala způsob, jak udělat kuře v horkovzdušné fritéze. S pozdravem Janča :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2024 15:37

Smudlinka_m: Těší mě,že recept posloužil a děkuji za komentář i přidanou hezkou fotku:-8:-K

Smudlinka_m

16. 1. 2024 13:47

Díky za super tip do horkovzdušné fritézy. 👍🙂

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 7. 2023 18:53

kevikula: Komentář i hodnocení mě moc potěšily,děkuji:-KJsem ráda,že chutnalo:-8

kevikula

30. 7. 2023 18:06

Děkujeme za recept u kterého se nemusí rozehřívat celá trouba. Dnes jsme měli k obědu a chutnalo nám :-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2023 10:33

Hella:Helenko,díky za hezký komentář:-K

Hella Hella (moderátorka)

23. 7. 2023 18:44

Jen nad tou fotkou se mi už sbíhají sliny :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2023 16:30

V tom počasí jen se solí a špetkou pepře:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2023 16:16

Marie Svarcova: Maruško,děkuji za pochvalu:-KK přípravě jídel v HF mě donutily zdravotní komplikace.,kdy se nemohu ohnout do klasické trouby.A porce pro dva-ideál(nebo pro jednoho na 2 dny):-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

23. 7. 2023 08:33

:-)<3:yes::yes: Drahuško, opět to máš nádherné, nemám HF tak to nezkusím ale věřím, že to je výborné :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: stehno kuřecí, olej, koření zlaté kuře, máslo, voda

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrQY