Uzené koleno z trouby
Uzená kolena jsou výbornou vepřovou pochoutkou. Kolena uvaříme nejprve v pořádně osolené vodě a poté do kůžičky uděláme zářezy. Nakonec je jen s cibulí dopečeme dokřupava a můžeme servírovat. Ideálně s chlebem, křenem a třeba feferonkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena vložíme do osolené vody a necháme je asi 40 minut povařit.
Krok 2: Po uvaření je vytáhneme z vody a do kůže nařízneme zářezy tak, aby vznikly kostičky.
Krok 3: Nakonec dáme kolena do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlky a dopečeme do křupava.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Moje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 9 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 19 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 12 minutami
Jogurtová bábovka II
káťa před 35 minutami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 36 minutami
Buchta Fešák
káťa před 38 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 40 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 41 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 1 hodinou
Housky na hamburger
panilek před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mika277 před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 1 hodinou
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
cibule
Komentáře (1)