Česnečka z uzeného kolene

recepty73 Kuchař: recepty73

Polévky 3 názory

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vývar z uzeného kolene + zbylé, nesnědené maso
mrkev
řapíkatý celer nebo bulva
brambory
kroupy předem uvařené
drcený česnek - víc než jindy :-) klidně palice
sůl
pepř mletý
celerová nať
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své chuti a brambor tolik, aby jejich váha byla s předem uvařenými kroupami zhruba 1 : 1. Do polévky přidáme jemně nasekaný česnek (klidně půl palice), osolíme, opepříme dle chuti a vaříme do změknutí zeleniny.

  2. Ke konci vaření přidáme do polévky prohřát předem vařené kroupy, čerstvě pokrájenou celerovou nať a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek, kdo chce, přidá i trochu majoránky, necháme již jen přejít varem a můžeme podávat.

  3. Kdo rád česnečku ultra silnou, přidá ještě trošku rozetřeného česneku již do svého talíře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 886 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnečka z uzeného kolene

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    yanull: ...u nás je česnečka oblíbená též na několik způsobů a pokud na nás leze nebo už vlezl bacil, přidáváme si čerstvý ještě samostatně. Česnečka z kolene je silná jako noha od stolu;-) a zrovna tak se po ní lepí pusa jako po té zabijačkové, díky vyvařené kůži:-D S tou topinkou to stopro někdy zkusím;-):-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    yanull: Taky tak dělám jednu z verzí česnečky a přímo v protiupíří variantě. Jen ta Vaše je ještě údernější s tou topinkou - u nás už je to jen obyčejný chleba. ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Česnek používám v takovém množství, že by se mně upíři vyhýbali obloukem ;-):-) Česnečky vařím na několik způsobů, ale za TOP považuji tu, když jsme ještě dělali domácí zabíjačky. Utřený česnek v talíři se zalije horkým vývarem a přikusuje se k tomu topinka potřená česnekem ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo