Čalamáda DEKO
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu nebo jako základ pod maso.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Osolíme, promačkáme a dáme asi na půl hodiny do chladu odpočinout.
Mezitím, si připravíme nálev podle návodu na sáčku přípravku Deko. Krok 3: Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalijeme nálevem, očistíme hrdla a zavíčkujeme. Krok 4: Zavařujeme dle návodu na obale Deka 20 minut při 80 °C.
Mezitím, si připravíme nálev podle návodu na sáčku přípravku Deko. Krok 3: Zeleninu namačkáme do čistých vymytých sklenic, zalijeme nálevem, očistíme hrdla a zavíčkujeme. Krok 4: Zavařujeme dle návodu na obale Deka 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda DEKO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD639
Moje poznámka
Čalamáda DEKO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD639
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Suroviny:
paprika,
rajče,
okurka čerstvá,
mrkev,
cibule,
pórek,
rukola,
deko
Komentáře (2)