Uzené pečené koleno
Máte rádi uzené maso? Řeklo by se: "Obyčejně pečené uzené koleno...", ale není to úplně pravda. Úžasně voňavé uzené koleno nejprve povaříme, poté potřeme směsí piva koření a takto upečeme. Jeho chuť i vůně se tím ještě znásobí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 033 kJ / 5 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,73 g |
Tuky | 425,87 g |
Vláknina | 10,59 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce vložíme uzené koleno. Zalijeme ho vodou, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli vcelku, 3 stroužky česneku.
Krok 2: Vše přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme 2 hodiny.
Krok 3: Uvařené koleno vyjmeme z vody, přeložíme ho do zapékací mísy a důkladně potřeme směsí z mleté papriky, kmínu, 2 prolisovaných stroužků česneku, 150 ml piva, soli a pepře.
Krok 4: Koleno ještě pořádně potřeme, podlijeme zbylým pivem (250-300 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C.
Krok 5: Pečeme, dokud kůže není křupavá. Hotové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.
Zveřejněno 8. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yA9z
Moje poznámka
Uzené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yA9z
Nejnovější recepty
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 8 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno před 17 hodinami
Likér ze slaného karamelu
Přidáno před 18 hodinami
Šlehačkové cukroví IV
Přidáno 7. 12. 2024 22:30
Chuťovky z toustového chleba
Přidáno 7. 12. 2024 16:52
Pomazánka z červené řepy a celeru na jednohubky, tousty nebo topinky
Přidáno 7. 12. 2024 16:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Šlehačkové cukroví: Výjimečně lahodné, jemné a na jazyku se rozplývající kousky jen ze tří surovin lehce zvládne i začátečník
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Ledovky podle Martina z Peče celá země: Baví mě tam kyselost i chuť krému s rumem. Cukroví mě vrací do dětství, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí listové těsto + slané šátečky
SilviaD před 3 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
hanastan před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Martin2605 před 5 hodinami
Domácí mini pizza s olivami a šunkou
Komtesina před 5 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
wimra před 5 hodinami
Linecké cukroví
TereJanos před 6 hodinami
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
Lucie1001 před 9 hodinami
Bramboračka
Darwin před 9 hodinami
Tématické fráze:
uzené koleno,
uzené pečené koleno v troubě,
pečene uzene koleno,
jak připravit uzené koleno,
vařené uzené koleno,
příprava uzeného kolena,
jak dlouho vařit uzené koleno,
pěčené uzené koleno na pivu,
pecene koleno,
uzene koleno recept,
uzené koleno pečené,
uzené koleno na černém pivu,
uzeny koleno,
uzené koleno na pivu,
uzené vepřové koleno,
uzene koleno příprava,
uzene pečene koleno,
uzené pečené koleno na pivě,
jak vařit uzené koleno,
jak upect uzene koleno
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
paprika,
kmín mletý,
česnek,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (5)