Cuketa Bezděk

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Zeleninová jídla 20 názorů

Suroviny

4 větší cukety
400 g dobré uzeniny (měkkého salámu)
1 cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 menší plechovka rajského protlaku
250 ml smetany ke šlehání
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Starší větší cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme je do hrnce, přilijeme asi 2 lžíce vody a chvilku podusíme. Pak přebytečnou tekutinu slijeme.

  2. Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zasypeme ji paprikou a přidáme salám nakrájený na kostičky. Lehce ho opečeme, přidáme připravenou cuketu a rajský protlak. Osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec zalijeme smetanou, ještě necháme přejít varem a vypneme.
    Podáváme s chlebem

Poznámka

Recept je z kuchařky herečky Jany Štěpánkové Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 131 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketa Bezděk

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    alenab: já to taky dělám od oka a samozřejmě z menší dávky :-), ale když už je to originální recept od paní Štěpánkové, tak jsem ty ingredience taky nechala podle ní :-Q

    Odpovědět

  • alenab alenab

    proboha a pro kolik je to lidí???????????? JInak recept dobrý. zkusím, ale z jedné menší cukety a ostatní ingredience upravím - asi:-D

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    jemmy: jé, ten cuketový chleba já mám taky moc ráda, díky za připomenutí, musím ho co nejdřív zase jednou udělat, dokud je dostatek cuketek ;-):-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Je to dobrota,delala jsem jiz nekolikrat,pridavam spetku skorice.Knizku jsem dostala od tety,Jsou v ni moc pekne fotky pani Jany i s manzelem.Pecu z ni i cuketovy chleb,je moc rychly a dobry:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Viera: Cukety by sa mali otrhávať malé, najviac v dĺžke do 25 cm, to nie sú tekvice. ;-) A v tak malých cuketách ešte jadierka nie sú.;-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Viera: já strouhám cuketu i s jadérky, nám to nevadí. Ale většinou používám ještě mladé menší cukety, které ani neloupu ;-)

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    a cuketa sa nastrúha aj s jadierkami?

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Tu už dělám asi 20let-je to naše nejoblínější jídlo z cukety. Akorát, kdyz ž jsem ji dělala poprvé , tak jsem to spletla a místo šlehačky jsem dala zakysanou smetanu a už nám to tak zústalo. Na zimu si děláme zásoby nastrouhané cukety do mrazáku jenom kvůli tomuto jídlu.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    dagmarkov: různým vylepšením se meze nekladou ;-):-D

    Odpovědět

  • dagmarkov dagmarkov

    Přidala jsem česnek, protože pokrm byl takový mdlý..... ;-) Výsledek dobrý! :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jituško,recept se mi velice líbí:-K

    Odpovědět

  • Sykora Sykora(neregistrovaná)

    Ano tento recept dělám dlouho,vlastně od doby co vyšla kuchařka pani Štěpánkové.Moc nám chutná.:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Také dělám podobně :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hosta: není :-D hledala jsem to snad už před půl rokem.
    Recept mám ze jmenované kuchařky, opravdu je výborná. Bezděk i kuchařka;-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    hosta: přesně tak, já bych taky řekla, že je to lečo smíchané s tím gulášem, ale je to dobré:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cuketový bezděk jany štěpánkové cuketové recepty recepty z cukety recepty cuketa recepty na cukety jana štěpánková cuketa recept cuketa dobré recepty na cuketu cuketa recepty jana štěpánková cuketová kuchařka cukety recept cuketa jana stepankova cuketa bezdek podle jany stepankove co ze starsi cuketou recepty bezděk podle jany štěpánkové recepty cuketa jana stepankova recept s cuketou recept, cuketa bezděk, jana štěpánková cuketová kuchařka jany štěpánkové co dobrého z cukety

Zapomněl/a jsem heslo