Pečené uzené koleno
Jídlo pro pořádné chlapy, to je dokřupava vypečené vepřové koleno. Příprava zabere trochu více času, ale stojí za to. Medová marináda dodá masu nádhernou barvu a výbornou, lehce nasládlou chuť.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Počet porcí dle velikosti kolena.
Nutriční hodnoty
Energie | 3 068 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,48 g |
Tuky | 22,29 g |
Vláknina | 11,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,05 g |
Sůl | 49,05 g |
Sacharidy | 122,44 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2022 14:14
velmi chutné
5. 3. 2020 07:02

2. 9. 2018 13:34
Tak jsem dnes zkusil podle receptu a mohu jen dodat, že fakt dobrý. Akorát jsem udělal pokus a podlil jsem kolínko trochu černým pivem. Super.



3. 7. 2016 13:15
Delikatesa
... k dnešnímu obědu. Se zelím a bramborovým knedlíkem. Děkuji za recept. 


26. 3. 2015 19:56
Delala jsem prvne koleno,tak jsem pouzila vas recept a super!! Ubrala jsem jen trosku medu a sojovky a byla to basta az se nam delali boulicky za usima



22. 7. 2014 18:20
Já též včera zkusila a dopadlo na výbornou!!
Děkuji za recept. 


16. 3. 2014 10:24
Dnes kolínko bylo k obědu,použila jsem tepelně upravené,ale jinak podle receptu.Sladké maso nám sice nechutná,ale dala jsem o lžíci méně sojovky.Přílohu špalíčky,cuketové zelí a restovanou zeleninu.Komu vysloveně nechutná,nemusí to vařit ani pomlouvat!To se nedělá!Když se mi recept nelíbí,tak si ho nevšímám,kařdý má jiné chutě a vykecat se může jinam!
7. 10. 2013 13:53
Reaguji na komentář z loňska, ale snad to někomu pomůže, zkopírováno z Labužníka: "Gril Texas
Směs jemně mletého koření a dalších přísad, která je zvláště vhodná na grilované speciality, ale i k přípravě minutek. Používejte ji k nakládání a kořenění grilovaných či pečených steaků, kotlet, drůbežího a mletého masa i do sekané pečeně a karbanátků".
Vyrábí firma Kotanyi a je běžně dostupný v marketech (Albert, Kaufland a určitě i v dalších)
Mně se marináda líbí, velmi podobně dělám, máme rádi občas sladké k masu a i ovoce s masem rádi.

Dlouhý pepř kupuju na trzích.
Směs jemně mletého koření a dalších přísad, která je zvláště vhodná na grilované speciality, ale i k přípravě minutek. Používejte ji k nakládání a kořenění grilovaných či pečených steaků, kotlet, drůbežího a mletého masa i do sekané pečeně a karbanátků".
Vyrábí firma Kotanyi a je běžně dostupný v marketech (Albert, Kaufland a určitě i v dalších)
Mně se marináda líbí, velmi podobně dělám, máme rádi občas sladké k masu a i ovoce s masem rádi.


Dlouhý pepř kupuju na trzích.
7. 10. 2013 13:47
Milý neregistrovaný Pepo na mé odpovědi nevidím nic urážlivého to mě spíš urazil názor Elly1!!!! Ale ten jste asi nečetl že, tam urážka padla!!!!



4. 10. 2013 13:42
Taky mám tuhle marinádu ráda, když se koleno vaří, přidávám i tam 10 stroužků česneku na vyvaření.
4. 10. 2013 12:41
zdenek: Pane Zdeňku, jak se říká, sto lidí sto chutí. Takže věřím, že tento recept nebude chutnat všem, ale dalo by se to vyjádřit i jinak, než urážlivě. To svědčí o malosti.
4. 10. 2013 11:56
Ella1- A to my neregistrovaní jsme méněcenní že nemůžeme napsat svůj názor!!!!Jinak sladké uzené brrrrr fakt už nikdy!!!!



11. 8. 2013 06:48
zdenek:Milý Zdeňku,tak za prvé by měli neregistrovaným živatelům zakázat možnost komentovat recepty,neboť to jsou většinou jen takový rypáci jak ty.A za druhé,když nemáš rád nasládlou chuť pokrmů,tak co to vůbec zkoušíš?Pokud někde vidím med,je jasný,že to bude sladký!Já to pekla a bylo to výborný.A víš proč? Protože mám tu sladkou chuť na mase ráda.
3. 8. 2013 08:21
Marináda nic moc. Nepasuje mi k tomu kolenu ta hodně nasládlá chuť po medu.
1. 8. 2013 07:26
Tento recept je super, nejepsi je na nem postup dvojiho vareni a figle s narezy, koreni a marinada se da prece udelat vlastni, vynikajici je marinada med-chili-cesnek. Ale "kostru" receptu pouzivem odsud!

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 3 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 5 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami

Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
Přidáno před 8 hodinami

Sumeček africký na zelenině a žampionech
Přidáno před 8 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno 20. 3. 2023 08:33
Právě bylo uvařeno:

Brownies do hrnečku
uvařil/a Vendy09
před 13 minutami

Domácí chipsy s tvarohem
uvařil/a Vendy09
před 14 minutami

Česnekovo-nivová pomazánka
uvařil/a Marcela0123
před 1 hodinou

Fazole starého rančera
uvařil/a Foxinka
před 1 hodinou

Gratinované brambory z Francie
uvařil/a MARVEN
před 1 hodinou

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
uvařil/a Merylas
před 1 hodinou

Hamburgerové bulky
uvařil/a LucieS81
před 1 hodinou

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
uvařil/a Marcela0123
před 2 hodinami

Strakonické "štrúdle"
uvařil/a Franibald
před 4 hodinami

Rychlé a křehoučké taštičky
uvařil/a Schwimmhexe
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzené koleno uzené koleno recept uzené pečené vepřové koleno nejlepší pečené uzené vepřové koleno uzené vepřové koleno uzene koleno recepty uzené koleno nejlepší recept pečené uzené vepřové koleno recept na uzené koleno uzené vepřové koleno recept pečené uzené jak připravit uzené koleno recept uzené koleno uzeny koleno grilovane uzene koleno uzené vepřové koleno-recept jak uvarit uzene koleno recepty uzené koleno uzené vepřové koleno recepty marináda na uzené koleno
Suroviny: koleno vepřové uzené, koleno vepřové, cibule, rozmarýn čerstvý, pepř celý, sůl, česnek, med, omáčka worcesterová, omáčka sojová, olej slunečnicový, koření grilovací
Pečené uzené koleno
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3YBn
32 názorů