Pečené uzené koleno

vseumel Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 5 porcí /dle velikosti kolena/ Vepřové maso 29 názorů

koleno pečené
516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

1 uzené koleno
2 cibule
větvičky čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
3 stroužky česneku
Marináda:
3 lžíce medu
1 lžíce worcesteru
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce koření grilovacího nebo dle chuti. Já použila texaské koření
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno opláchneme, očistíme. Tenkým nožem uděláme tři krátké řezy až ke kosti, aby se koleno lépe provařilo. Dáme vařit na 15 minut a pak vodu vyměníme. Odstraníme tím trochu chemikálií. Do vyměněné vody dáme větvičky rozmarýnu, "šišky" pepře, cibuli a asi jednu malou lžíci soli. Kolínko vaříme 50 minut.

  2. Uvařené koleno vyndáme a kůži na povrchu asi 0.5 cm hluboko nařízneme na mřížku. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a vtlačíme na několika místech do kolene. Pomažeme marinádou asi dávkou 1/3, podlijeme třemi lžícemi vývaru z kolena a dáme do trouby.

  3. Pečeme v troubě asi 30 minut na 200°C. Průběžně přidáváme marinádu a poléváme troškou vývaru z kolena.

Poznámka

Inspiraci jsem našla na internetu. Není to žádný konkrétní recept, ale směska asi 5 receptů plus má fantazie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 576 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené uzené koleno

  • martiline martiline

    Delikatesa :-) ... k dnešnímu obědu. Se zelím a bramborovým knedlíkem. Děkuji za recept. :-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Delala jsem prvne koleno,tak jsem pouzila vas recept a super!! Ubrala jsem jen trosku medu a sojovky a byla to basta az se nam delali boulicky za usima :-D :yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Já též včera zkusila a dopadlo na výbornou!! :-))Děkuji za recept. :yes:

    Odpovědět

  • Evinka Evinka(neregistrovaná)

    Dnes kolínko bylo k obědu,použila jsem tepelně upravené,ale jinak podle receptu.Sladké maso nám sice nechutná,ale dala jsem o lžíci méně sojovky.Přílohu špalíčky,cuketové zelí a restovanou zeleninu.Komu vysloveně nechutná,nemusí to vařit ani pomlouvat!To se nedělá!Když se mi recept nelíbí,tak si ho nevšímám,kařdý má jiné chutě a vykecat se může jinam!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Reaguji na komentář z loňska, ale snad to někomu pomůže, zkopírováno z Labužníka: "Gril Texas
    Směs jemně mletého koření a dalších přísad, která je zvláště vhodná na grilované speciality, ale i k přípravě minutek. Používejte ji k nakládání a kořenění grilovaných či pečených steaků, kotlet, drůbežího a mletého masa i do sekané pečeně a karbanátků".
    Vyrábí firma Kotanyi a je běžně dostupný v marketech (Albert, Kaufland a určitě i v dalších)
    Mně se marináda líbí, velmi podobně dělám, máme rádi občas sladké k masu a i ovoce s masem rádi.:-p:yes:
    Dlouhý pepř kupuju na trzích.

    Odpovědět

  • zdenek zdenek(neregistrovaný)

    Milý neregistrovaný Pepo na mé odpovědi nevidím nic urážlivého to mě spíš urazil názor Elly1!!!! Ale ten jste asi nečetl že, tam urážka padla!!!!;-):-))

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Taky mám tuhle marinádu ráda, když se koleno vaří, přidávám i tam 10 stroužků česneku na vyvaření.

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    zdenek: Pane Zdeňku, jak se říká, sto lidí sto chutí. Takže věřím, že tento recept nebude chutnat všem, ale dalo by se to vyjádřit i jinak, než urážlivě. To svědčí o malosti.

    Odpovědět

  • zdenek zdenek(neregistrovaný)

    Ella1- A to my neregistrovaní jsme méněcenní že nemůžeme napsat svůj názor!!!!Jinak sladké uzené brrrrr fakt už nikdy!!!!:-((:no:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    zdenek:Milý Zdeňku,tak za prvé by měli neregistrovaným živatelům zakázat možnost komentovat recepty,neboť to jsou většinou jen takový rypáci jak ty.A za druhé,když nemáš rád nasládlou chuť pokrmů,tak co to vůbec zkoušíš?Pokud někde vidím med,je jasný,že to bude sladký!Já to pekla a bylo to výborný.A víš proč? Protože mám tu sladkou chuť na mase ráda.

    Odpovědět

  • Iceman Iceman(neregistrovaný)

    Marináda nic moc. Nepasuje mi k tomu kolenu ta hodně nasládlá chuť po medu.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Tento recept je super, nejepsi je na nem postup dvojiho vareni a figle s narezy, koreni a marinada se da prece udelat vlastni, vynikajici je marinada med-chili-cesnek. Ale "kostru" receptu pouzivem odsud!:-))

    Odpovědět

  • zdenek zdenek(neregistrovaný)

    Vážení tento recept jsem zkusil a musím říct hrozný ta příchuť!!!Není nad poctivou chuť pečenýho uzenýho kolena.Toto už nikdy!Řešíte tu dlouhý pepř ale ten recept jste nikdo nezkusil!!!!!:-((

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(autorka receptu)

    Texaské koření jsem koupila v Carrefouru, ale ten už je jen na slovensku. Koření už nemám, ale vzpomínám si že tam byla uzená paprika, kmín mletý, hořtice, pepř ..... Doufám, že bude chutnat!

    Odpovědět

  • bolock bolock(neregistrovaný)

    Zrovna tento recept mam na sporaku...Diky za inspiracku. Jen mam maly dotaz...Texaske koreni neznam ani jsem snad na nej nikde nenarazil, co je to za smes? Diky

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo