Zelný hrnec s hovězím masem
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí pouze dopřát dostatek času masu, aby správně změklo.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky.
Krok 2: Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 3: Ve velkém hrnci rozpálíme tuk a maso na něm lehce osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli, kmín, osolíme a opepříme.
Krok 4: Přilijeme asi 1/2 l vody a okořeněné maso necháme dusit pod pokličkou asi 45 minut. Potom přidáme připravené zelí, brambory a mrkev a dusíme dalších 25 minut.
Krok 5: Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný hrnec s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y77
Moje poznámka
Zelný hrnec s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y77
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 23 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 12 minutami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 18 minutami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 1 hodinou
Prošívaná deka
sikulka131 před 2 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 2 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 3 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 4 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 4 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
zelí bílé hlávkové,
brambory,
mrkev,
cibule,
tuk rostlinný,
kmín celý,
sůl,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.