Hovězí horký hrnec

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
3 PL másla
sůl
pepř
sladká paprika
3 stroužky česneku
2 cibule
12 brambor
vývar ( i z bujonu)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme.

  2. Maso lehce naklepeme, ve třech místech nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou (může být i pálivá), naskládáme na brambory a po vrchní straně potřeme utřeným česnekem. Pokryjeme zbytkem cibule na ni dáme zbytek brambor. Osolíme, opepříme, povrch poklademe plátky másla a podlijeme vývarem do výše brambor.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 1 hodinu.

  4. Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme brambory zezlátnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 288 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí horký hrnec

  • pemi13 pemi13

    Ivusa: Jak dlouho jste to prosím dělala v remosce ?

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Moc dobré:-) Trochu jsem si to upravila, napřed jsem dala plátky brambor, na to cibuli nakrájenou na kolečka, přidala jsem žampiony a neměla jsem vývar, tak jsem to zalila horkou vodou s rozmíchanou solčankou. Jen je třeba dát pozor na osolení, nesmí se ho dát moc. Nakonec jsem směs dodusila na plotně, protože vody bylo moc:-) Ale vynikající!:-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Pro :vasekcer...zalila jsem 2dcl.vývaru...úplně to stačilo...v remosce je to dostatečně uzavřené a páry neodcházely ve velkém...vývar se vsákl a nikde nic nechybělo ani nenadbývalo...;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KVčera jsem na chatě upekla v remosce....přidala jsem libeček(viz poznámka níže)a bylo to fantastické....super recept ,který budu dělat častěji.Všechno v jednom hrnci...bez zbytečného nádobí...a ještě k tomu skvěle chutná.:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • vasekcer vasekcer

    Dotaz - podlít až po horní nebo spodní brambory? Díky

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je krásná bašta:yes::-D a ještě z jednoho hrnce:-p tedy pekáče;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: ale pridá do toho nejakú obchodnú zmes korenia (indiánske, tatárske, aztécke alebo neviem aké) a bude to predsa úplne nový recept!!!:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Ivusa: zizala: magdalenka:
    No jo, no... Beztoho to sem časem zase nějaká aktivistka vloží jako nový rcp. :-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dělám hodně podobně s vepřovým a rodina si vždycky hodně pochutná.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Alebo PH...:-)):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mně se to jeví jako skoro ideální recept právě pro remosku, uloženo :-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KTo se mi moc líbí...myslíte ,že by se to dalo upéct v remosce ???Na chatě nemám troubu ......a tak bych to vyzkoušela v remosce....co myslíte???ještě bych přidala čerstvý libeček ...ne proto,že by tady tomu receptu něco chybělo.....ale proto,že ho dávám téměř všude :-):-):-):-):yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Holky díky,
    recept jsem našla ve staré kuchařce a sama jsem s ním byla překvapena. Maso bylo krásně měkké, štavnaté a hlavně, uvařeno téměř bez práce. V tom vedru se nedalo stát u lotny :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Skvělý recept, vypadá úžasně! Možná bych přidala pár rajčátek a případně posypala sýrem. Dávám bodík:yes:;-):-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí v remosce hovezi z remosky hovězí maso v remosce remoska recepty maso recept na hovězí v remosce hovězí v remosce recepty hovezi maso z jednoho hrnce hovězí z jednoho hrnce hovězí plátky v remosce hovězí vývar v remosce hovězí kostky v remosce remoska recepty hovězí guláš hovězí zadní v remosce hovězi z jednoho pekače hovezi vyvar z remosky hovezi pecene v remosce jak delat maso v remosce remoska recept hovězí steak v remosce štepanska v remosce

Zapomněl/a jsem heslo