Zelný hovězí guláš

cathleen Kuchařka: cathleen

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

500 g hovězího ořezu
2-3 lžíce sádla
2 velké cibule
mletá paprika
1 malá plechovka rajského protlaku
vývar nebo voda
6-7 středních brambor
1/4 menší hlávky zelí
drcený kmín
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dobře osmažíme krájenou cibuli a na ní pak osmahneme osolené větší kostky masa.

  2. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme i rajský protlak. Promícháme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou tak, aby vše bylo zakryté a pod poklicí pomalu dusíme.
    Je-li třeba, občas dolijeme trochu horké vody.

  3. K měkkému masu přidáme kostky oloupaných brambor a nudličky hlávkového zelí, kmín, pepř a trochu soli, je-li třeba, a ještě asi 20 minut dovaříme.

Poznámka

Podle pořadu Kluci v akci

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 291 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelný hovězí guláš

Tématické fráze: hovězí orez recepty

Zapomněl/a jsem heslo