Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí bílé hlávkové - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie123 kJ / 29 kcal
Bílkoviny1,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,60 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,06 g
– nenasycené0,12 g
–– mononenasycené0,02 g
–– polynenasycené0,10 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Kozí brada

Kozí brada

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…

Dana Skarkova

30 min

Salát z hlávkového zelí Videorecept

Salát z hlávkového zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…

Merylas

20 min

Čalamáda dle babičky

Čalamáda dle babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zeleninu nakrájíme na nudličky, zasypeme cukrem, a dekem, zalijeme octem a olejem, promícháme, zásadně ručně, nebotˇ je toho hodně a vždy lavor na prádlo vyhraje...…

santa

30 min

Golubce (plněné zelné listy) II

Golubce (plněné zelné listy) II

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu…

1974andrea

80 min

Asijská kachní prsa

Asijská kachní prsa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…

Maso po Sečuánsku

Maso po Sečuánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme…

Mamčina čalamáda

Mamčina čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…

Vepřové na způsob golubců Videorecept

Vepřové na způsob golubců

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout.Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a…

Pikantní zelný salát Videorecept

Pikantní zelný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…

Merylas

20 min

Coleslaw 2

Coleslaw 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

1) Zelí si buď nakrájíme na menší kousky nebo dáme do mixéru. Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme a přidáme 1 lžičku…

Kantonské nudle

Kantonské nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkáčem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1x1 cm. Když je slepička…

Liska741

120 min

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme.Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a…

Kotlíkový Eintopf

Kotlíkový Eintopf

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…

Richard Novak

150 min

Kuřecí "čína" se zelím

Kuřecí "čína" se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…

Kuře "strejdy z Hlinska"

Kuře "strejdy z Hlinska"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla,…

martinahayek

150 min

Vepřový vrabec se zelím

Vepřový vrabec se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…

lucie2211

130 min

Boršč II.

Boršč II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme…

Marinovaný zelný salát

Marinovaný zelný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky,…

Zelné šlíšky

Zelné šlíšky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou…

hosta

60 min

Zeleninové sabdží

Zeleninové sabdží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…

1974andrea

50 min

1 2 3 4