Tvarohová bublanina s rybízem
Recept ještě nebyl hodnocenBublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 259 kJ / 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 60,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 30,00 g |
–– polynenasycené | 14,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Květákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Vlažné mléko, rozehřátý tuk, cukr, špetka soli a žloutky mixujeme 1-2minuty. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný…
Rádi byste si doma připravili vlastní kakaovou polevu? Tento jednoduchý recept zvládnete bez problému. Poleva je hotová během chvilky a poslouží třeba na ozdobení a…
Výhodou tohoto receptu na kynuté rohlíčky je, že nemusíte nic složitě odvažovat, vše se měří na hrnky. Po vykynutí rohlíčky naplníme oblíbenou náplní a upečeme. Skvělé…
Změklou Heru nakrájejte na menší kousky a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka a…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Mouku prosijeme s kypřicím práškem a cukrem.Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a na špičku lžičky nastrouhaný muškátový oříšek.Zpracujeme na těsto, které zabalíme do…
Křehké na povrchu, vláčné uvnitř a plné lahodné ovocné nebo čokoládové náplně. Šátečky z tvarohového těsta si zamilujete na první ochutnání. Tento rychlý recept potěší…
Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty. Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném…
Spojení čerstvé zeleniny, lahodně rozpečeného hermelínu a křupavé česnekové bagety tvoří ideální letní oběd nebo večeři. Tento salát vás zasytí, potěší svou vyváženou…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k…
Nejprve smícháme cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Hera, vejce, mouku a kypřící prášek. Poté přidáme rozmačkaný banán a vločky. Lžičkou tvarujeme z těsta bochánky, které…
Na rozpáleném tuku zprudka osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku a houby. Brambory nakrájíme na kousky, přidáme k základu a zalijeme vývarem. Okořeníme…
Z bílků ušleháme nejdříve sníh.Žloutky s tukem a moučkovým cukrem utřeme do pěny a přidáváme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme sníh z bílků a dáme do vymazaného…
Tato pomazánka je doslova stvořená pro milovníky aromatických sýrů. Lahodná pomazánka z romaduru s cibulí a třeným česnekem se perfektně hodí k posezení s přáteli u piva…
Vláčná ořechová bábovka patří mezi ty moučníky, které zvládne i začátečník. Servírujte ji se šlehačkou a čerstvými jahodami a získáte dokonalý dezert pro své hosty.…
Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte. Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře…
Ovocné košíčky zpestří svým vzhledem každý sváteční stůl, nebo párty. Lahodí oku, jsou z lahodného jemného těsta. Díky krému z pudinku a másla nejsou suché a jako…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan,…