Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme rýži, chléb nebo knedlík.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 216 kJ /
1 964 kcal
Bílkoviny219,47 g
Tuky76,41 g
Vláknina49,03 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 7,25 g
Sůl18,00 g
Sacharidy89,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Přidáme oloupanou jemně nakrájenou cibuli, rozpuštěné sádlo, ostatní zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme. Krok 3: Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň (High) a vaříme 4 hodiny. Krok 4: 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Krok 5: Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky. Krok 6: Na přílohu se hodí čerstvý chléb, kynutý či houskový knedlík.

TIP: Jaký uvařit knedlík

Zveřejněno 20. 1. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

1 hrnek = 200 ml, II. stupeň=High, I. stupeň=Low

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmGD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmGD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

fkinson: Dobrý den:-)st.II je high.Doplním to do postupu:-8

Dobry den, stupen II je low nebo high na pomalem hrnci ?

Dnes jsem ho měla k obědu a byl naprosto výtečný <3

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Velice děkuji za moc hezkou fotku i komentář:-KLíbí se mi i dobře vypadající příloha,ale nepřišla jsem na to,co by to mohlo být:-8Zdeni,máte pěkné příbory:yes:

Dobrý gulášek nikdy nezklane. Přidávám i čili papričky, máme rádi "oheň"

Anulu: Děkuji za komentář,moc mě potěšil:-8:-K

Super recept, zkoušela jsem v pomalém hrnci vařit poprvé a povedlo se, všem chutnalo :-)

Klofinka: Děkuji za komentář a jsem ráda,že jídlo chutnalo:-KZároveň také děkuji za upřesnění stupňů:-8

Děkuji za recept :-8 moc nám chutnalo.. Jen k těm stupňům, co se tu řešilo, tak já mám hrnec od tesly a v návodu je uvedeno low 90°C, high 98°C a udržování teploty 70°C ;-)

cathleen: Děkuji za informaci:-K

Vaclav II, Anna Kocikova: kdysi jsem kdes četla, že první a druhý stupeň vaření v PH se neliší stupni, ale tím, jak rychle se dosáhne bodu varu - u High je to rychleji. Snad je to pravda, co psali ;-)

Václav II:Promiňte,že nemohu odpovědět.Pročetla jsem si celý návod,ale stupně jsem nenašla.Je mi to líto:-(

Mohu se zeptat, kolik stupňů má druhý stupeň pomalého hrnce?

Guláš je skvělý:yes: Aičko bylo by dobré dopsat do postupu kdy dát sádlo do PH;-) Je mi jasné že hned na začátku, ale nevím jestli začínající kuchařky pochopí;-)

Irrena: Irenko,děkuji za pochvalu a hodnocení:-K:-*
V postupu ve druhém odstavci píšu,že přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Ale raději tam jdu to sádlo slovně dopsat,aby byl postup srozumitelnější:-)

Za komentáře a hodnocení všem děkuji:-8:-K

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
guláš v pomalém hrnci, guláš z kližky v pomalém hrnci, pomalý hrnec guláš, gulaš pomalý hrnec, top recepty pomalý hrnec, hovězí v pomalém hrnci, recepty na pomalé vaření, hovězí maso v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty guláš, jelení guláš v pomalém hrnci, recept na guláš v pomalém hrnci, guláš z kližky v pomalém hrnci., pomalý hrnec recepty, hrnec na guláš, hovězí guláš z kližky v pomalém hrnci, guláš z pomalém hrnci, gulaš v v pomalém hrnci, hovězí guláš top recepty, pomaly gulas, hovězí guláš v tlakovém hrnci

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, sádlo, sůl, paprika sušená sladká, česnek granulovaný, pasírované rajčata, strouhanka chlebová, kmín drcený, bobkový list, koření nové koření, pepř, voda, majoránka sušená, česnek

Přidat fotografie receptu