Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky ze špaldové a kukuřičné mouky potěší i ty, co dbají na svoji linii, ale nechtějí se vzdávat tradičního vánočního cukroví. Špaldová mouka dodá rohlíčkům potřebné živiny, ale svoji chuť si díky oříškům a vanilkovému cukru zachovají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Krok 2: Z těsta tvoříme rohlíčky a pečeme je při 160 °C do zrůžovění (asi 10 minut). Ještě teplé obalujeme rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Krok 3: Je dobré je nechat 1-2 týdny odležet, aby zkřehly.   

Zveřejněno 4. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYZG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka kukuřičná, cukr třtinový, máslo, ořechy mleté, žloutek, kůra citronová, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu