Celozrnné vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky ze špaldové a kukuřičné mouky potěší i ty, co dbají na svoji linii, ale nechtějí se vzdávat tradičního vánočního cukroví. Špaldová mouka dodá rohlíčkům potřebné živiny, ale svoji chuť si díky oříškům a vanilkovému cukru zachovají.
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.
Krok 2: Z těsta tvoříme rohlíčky a pečeme je při 160 °C do zrůžovění (asi 10 minut). Ještě teplé obalujeme rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Krok 3: Je dobré je nechat 1-2 týdny odležet, aby zkřehly.
Zveřejněno 4. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wYZG
Moje poznámka
Celozrnné vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wYZG
Nejnovější recepty
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 4 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 5 hodinami
Buchta s jablečnou náplní z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s mašličkou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové krokety s Polickým uherákem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový zázrak
Fitulka před 6 minutami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Fitulka před 9 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Fitulka před 55 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
margotka53 před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Hepetka před 2 hodinami
Americké lívance bez kynutí
káťa před 2 hodinami
Bábovka tvarohová
eskymak před 3 hodinami
Maki sushi
tipek136 před 4 hodinami
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 13 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
mouka kukuřičná,
cukr třtinový,
máslo,
ořechy mleté,
žloutek,
kůra citronová,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.