"Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1/2 hod. + kynutí a pečení 9 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1/2 hod. + kynutí a pečení 9 názorů

Suroviny 16 ks

Těsto:
270 g vlažné vody
70 g sádla (rozpustit)
470 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
7 g sušeného droždí
nahoru:
2 malé rajčatové protlaky
250 g podušených žampionů
olej
sůl
pepř
kmín drcený
250 g nastrouhaného tvrdého sýra (měla jsem goudu)
koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme suroviny na těsto v uvedeném pořadí, dáme na program "těsto" vykynout.

  2. Mezitím si očistíme žampiony, nakrájíme na kousky. Na troše oleje žampiony osmažíme, přidáme sůl, pepř, kmín a asi 15 minut necháme pod pokličkou dusit. Podlévat není potřeba, pustí dost vody. Hotovo je, když je voda vydušená a žampiony měkké.

  3. Vykynuté těsto na vále prohněteme, rozdělíme na 16 bochánků, ze kterých uděláme válečky. Uprostřed je podélně nakrojíme, rukou roztlačíme do placiček.

  4. Na povrch každé rozetřeme lžičku rajčatového protlaku, posypeme kořením na pizzu (nemusíme šetřit), navršíme žampiony a zasypeme strouhaným sýrem.

  5. Pečeme naplno (mám plynovou troubu)15 - 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Za recept na těsto děkuji Ivetce Bílkové - Rohlíky jako dech - úžasné! zde z Topek. Skvělé těsto, ze kterého zkouším spoustu dalších receptů. Tento je inspirován mými prázdninami v Polsku před asi 20 lety, něco podobného mi tam moc chutnalo.

Komentáře k receptu "Zapiekanky" - skvělá žampionová pizza svačinka

  • mumisek mumisek

    udělala jsem k večeři, dětem moc chutnalo. Skvělé!!!:-*

    Odpovědět

  • Lukas Lukas(neregistrovaný)

    sice jsem se potom posral, ale bylo to vyborne:yes:

    Odpovědět

  • mourynka mourynka

    Děkuji za recept,zkoušela jsem a je vynikající:yes::yes:.Chutnala mi:-p.Dala jsem další bodík a receptík je v oblíbených.;-):-))

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon(autor receptu)

    Andrejko, přesně, jak píše chocolate, čerstvého droždí se dává třikrát víc než sušeného, takže 21 g, což je půl kostky. Stupně trouby fakt nevím, já je na plynu nemám, ale trochu jsem rozehřála a nechala jsem to naplno, neztlumovala jsem. Jen jsem hlídala. První várka byla po 20, druhá po 15 minutách (trouba už se víc vyhřála). Držím palečky, ať se povede.:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    prcek666:Nejsem autorka, ale na půl kila mouky bych dala cca půl kostky čerstvého droždí (tolik dávám, když peču z podobného těsta pečivo).
    Kostka droždí=42g.

    Odpovědět

  • prcek666 prcek666

    Zdravím, vypadá to pěkně a zajímevě ukládám do bolíbených a po víkendu vyzkouším (nemám zrovna doma droždí a obchod otevře až v pondělí). Jen bych se chtěla zeptat kolik toho droždí má být nepoužívám sušené a taky nemám pekárnu,dělám těsto ručně,takže bych chtěla vědět kolik toho čerstvého droždí. A taky bych byla ráda za stupně v troubě mám elektrickou.Děkuji.Zdravím Andrea:yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • yamaha5252 yamaha5252(neregistrovaný)

    no,tak do toho bych se s chutí zakousla

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Petro:-K, moc hezký recept.S chutí bych se zakousla...
    BTW-můj táta vždycky říkával, když jsme doma otravovali, kdy že bude oběd, že vypadáme jako vlak Družby plný hladových Poláků..:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: žampionova pizza recept pizza zampionova žampionová pizza recept pizza se žampiony polské zapiekanky recept na žampionovou pizzu domácí žampionová pizza domácí žampionová pizza pizza s žampiony pizza žampionova pizza se zampiony recept recept na polské zapiekanky domaci pizza zampionova žampionová pizza bez rajcat recepty - pizza žampionová pizza žampionová recept domaci pizza se zampiony pizza recept se žampiony jak udělat domácí pizzu google.cz