Květák smažený v troubě

ivulinka Kuchařka: ivulinka

3-4 porce Zeleninová jídla 158 názorů

Suroviny

1 větší květák
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení na plech
Recept si zatím oblíbilo 130 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.

  2. V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka.

  3. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, kam jsme předem nalili olej ke smažení.

  4. Růžičky pak ještě mírně polijeme olejem i po povrchu. Plech dáme do trouby a smažíme při 200°C, asi po 30 až 45 min. růžičky obrátíme a dosmažíme dozlatova.

Poznámka

Recepty na obalovaný smažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.

Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!

Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 689 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák smažený v troubě

  • hospodyne hospodyne

    MarketaJ.: neomlouvejte se mně, já jsem to jen chtěla uvést na pravou míru, omluvte se Ivulince, tu jste nařkla z podvodu!!!

    Odpovědět

  • MarketaJ. MarketaJ.

    hospodyne: v tom případě se omlouvám :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    MarketaJ.: Zde byl tento recept vložen 13.7.2010 a na zmíněný blog 15.1.2015;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    MarketaJ.: ....Tento způsob pečení květáku jsem objevila na Topreceptech ( recept od Ivulinky ) před pár lety. Nemusíme předvařovat, nemáme od obalování upatlané ruce a nemusíme při smažení na pánvi stát u plotny a obracet. Tolik citace z blogu " V kuchyni vždy otevřeno" založeného v roce 2013. Teprve jste se přihlásila a už děláte neuvážené vlny:no::no:

    Odpovědět

  • MarketaJ. MarketaJ.

    Možná by bylo fajn nevydává cizi recepty za své :yes:
    https://fresh.iprima.cz/recepty/obalovany-kvetak-peceny-v-troube

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Marie_9: mam velkou radost:-K Dekuji:-K

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Bylo to vynikající. Já jsem květák předvařila, jsem na to zvyklá. A šlo to ráz na ráz.Takže ještě jednou děkuji za recept a určitě stojí za vyzkoušení.

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

    ivulinka: Určitě dám vědět. Věřím,že se to podaří a rodina bude spokojena.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Marie_9: Maruško, dejte vědět, jak smažení květáku v troubě dopadlo;-)

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    taky zu jsem to delala, je to vyborny napad, min prace a nenadela se tolik drobku... dneska bude zase, dobrutka!!<3
    bohuzel nevim, jak dat nejake Body, tak sorry...:-((

    Odpovědět

  • Rozália Rozália (neregistrovaný)

    :-8 Včera som si toto jedlo urobila. Mám horkovzdušnú rúru, a tak som dala naraz piecť na jednom plechu zemiaky, na druhom karfiol. Obidve jedlá mali veľmi dobrú chuť. Klasickým spôsobom urobené mi tak nechutia, lebo aj zemiaky, aj karfiol musím pred finálnou úpravou najprv uvariť. Už som to kedysi skúšala, ale s nie dobrým výsledkom. Asi záleží aj na spôsobe pečenia. Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Co dodat, smažený květák jak v troubě tak i na oleji je to nejlepší, co mě v životě potkalo :-). Skvělá klasika :yes:

    Odpovědět

  • Kiksfix Kiksfix(neregistrovaný)

    Jde to i úplně bez oleje. Papír na plech na něho rozprostřít obalený květák, 220 stupňů a do půl hoďky je květák pečený a chutná jako smažený :))) Ale to jen pro ty co chtějí hubnout :) jako já.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zdenka.s: vodnícke prsty...:-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 9 11

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept