Květák smažený v troubě

Zeleninová jídla Doba přípravy: 50 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 160 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 50 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 160 názorů

Suroviny 3-4 porce

1 větší květák
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení na plech

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.

  2. V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka.

  3. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, který jsme předem postříkali olejem ke smažení.

  4. Růžičky pak ještě pokapeme olejem i po povrchu. Plech dáme do trouby a smažíme při 200°C, asi po 30 až 45 min. růžičky obrátíme a dosmažíme dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Recepty na obalovaný smažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.

Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!

Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.

Komentáře k receptu Květák smažený v troubě

  • ivulinka ivulinka (autorka receptu)

    Petaja: děkuji, mám z Vašeho komentáře velkou radost:-K

    Odpovědět

  • Petaja Petaja

    Tak květák podle tohoto receptu smažím takto pravidelně a už nedělám jinak. vynikne jeho chuť a je fakt vynikající.
    Dnes jsem takto smažila žampiony a také dobré :-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    MarketaJ.: neomlouvejte se mně, já jsem to jen chtěla uvést na pravou míru, omluvte se Ivulince, tu jste nařkla z podvodu!!!

    Odpovědět

  • MarketaJ. MarketaJ.

    hospodyne: v tom případě se omlouvám :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    MarketaJ.: Zde byl tento recept vložen 13.7.2010 a na zmíněný blog 15.1.2015;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    MarketaJ.: ....Tento způsob pečení květáku jsem objevila na Topreceptech ( recept od Ivulinky ) před pár lety. Nemusíme předvařovat, nemáme od obalování upatlané ruce a nemusíme při smažení na pánvi stát u plotny a obracet. Tolik citace z blogu " V kuchyni vždy otevřeno" založeného v roce 2013. Teprve jste se přihlásila a už děláte neuvážené vlny:no::no:

    Odpovědět

  • MarketaJ. MarketaJ.

    Možná by bylo fajn nevydává cizi recepty za své :yes:
    https://fresh.iprima.cz/recepty/obalovany-kvetak-peceny-v-troube

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (autorka receptu)

    Marie_9: mam velkou radost:-K Dekuji:-K

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Bylo to vynikající. Já jsem květák předvařila, jsem na to zvyklá. A šlo to ráz na ráz.Takže ještě jednou děkuji za recept a určitě stojí za vyzkoušení.

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

    ivulinka: Určitě dám vědět. Věřím,že se to podaří a rodina bude spokojena.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (autorka receptu)

    Marie_9: Maruško, dejte vědět, jak smažení květáku v troubě dopadlo;-)

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    taky zu jsem to delala, je to vyborny napad, min prace a nenadela se tolik drobku... dneska bude zase, dobrutka!!<3
    bohuzel nevim, jak dat nejake Body, tak sorry...:-((

    Odpovědět

  • Rozália Rozália (neregistrovaný)

    :-8 Včera som si toto jedlo urobila. Mám horkovzdušnú rúru, a tak som dala naraz piecť na jednom plechu zemiaky, na druhom karfiol. Obidve jedlá mali veľmi dobrú chuť. Klasickým spôsobom urobené mi tak nechutia, lebo aj zemiaky, aj karfiol musím pred finálnou úpravou najprv uvariť. Už som to kedysi skúšala, ale s nie dobrým výsledkom. Asi záleží aj na spôsobe pečenia. Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Co dodat, smažený květák jak v troubě tak i na oleji je to nejlepší, co mě v životě potkalo :-). Skvělá klasika :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 9 11

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept