Květák smažený v troubě

ivulinka Kuchařka: ivulinka

3-4 porce Zeleninová jídla 148 názorů

Suroviny

1 větší květák
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení na plech
Recept si zatím oblíbilo 122 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.

  2. V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka.

  3. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, kam jsme předem nalili olej ke smažení.

  4. Růžičky pak ještě mírně polijeme olejem i po povrchu. Plech dáme do trouby a smažíme při 200°C, asi po 30 až 45 min. růžičky obrátíme a dosmažíme dozlatova.

Poznámka

Recepty na obalovaný smažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.

Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!

Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 564 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák smažený v troubě

  • Pajato Pajato

    taky zu jsem to delala, je to vyborny napad, min prace a nenadela se tolik drobku... dneska bude zase, dobrutka!!<3
    bohuzel nevim, jak dat nejake Body, tak sorry...:-((

    Odpovědět

  • Rozália Rozália (neregistrovaný)

    :-8 Včera som si toto jedlo urobila. Mám horkovzdušnú rúru, a tak som dala naraz piecť na jednom plechu zemiaky, na druhom karfiol. Obidve jedlá mali veľmi dobrú chuť. Klasickým spôsobom urobené mi tak nechutia, lebo aj zemiaky, aj karfiol musím pred finálnou úpravou najprv uvariť. Už som to kedysi skúšala, ale s nie dobrým výsledkom. Asi záleží aj na spôsobe pečenia. Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Co dodat, smažený květák jak v troubě tak i na oleji je to nejlepší, co mě v životě potkalo :-). Skvělá klasika :yes:

    Odpovědět

  • Kiksfix Kiksfix(neregistrovaný)

    Jde to i úplně bez oleje. Papír na plech na něho rozprostřít obalený květák, 220 stupňů a do půl hoďky je květák pečený a chutná jako smažený :))) Ale to jen pro ty co chtějí hubnout :) jako já.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zdenka.s: vodnícke prsty...:-8

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    casino: palců od Vás si cením ,podle Vašich komentářů je jasné,že o vaření a potravinách toho víte opravdu hodně
    podvodnické prsty nemají chybu,to vystihla svěle
    :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    zdenka.s:
    Běžně "nepalcuji", ale za připomenutí komentáře od Alena Průšová: vám dávám palců co jen lze :yes:
    Je vidět, že paní přistupuje k vaření s otevřenou hlavou (ne že ji má vykradenou) :yes::yes:
    S tím sítkem vyzkouším :-O:-)
    No, dostala mě ale těmi podvodnickými prsty, že :-D

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Alena Průšová: ta mouka v sítku mě zaujala,hned dneska vyzkoušeno a je to skvělé.Všechno jsem dělala na fólii,po obalení ji sbalila a bylo uklizeno.Kam na ty nápady,prosím,chodíte?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    <3 je uzasny
    Dekuji za recept
    :-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Johanka128: to jsem ráda:-K, děkuji

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Velmi dobré:-) Květák jsem nepředvařovala, obalila jsem ho syrový a smažila/pekla jsem ho cca 40 minut + jsem dopékala cca 15-20 minut. K tomu brambory a domácí tatarka z bílého jogurtu. Moc jsme si pochutnali, určitě to nebylo naposledy:-)

    Odpovědět

  • Alena Průšová Alena Průšová(neregistrovaný)

    Já květák "předvařuji" v mikrovlnce. Celou hlavu opláchnu vodou, dám do hlubokého talíře košťálem nahoru, ten naříznu do kříže (je silnější než zbytek), přiklopím poklopem a dám na "tři čoudy", což je nejvyšší výkon, co na své staré mikrovlnce mám (jsou tam namalované talíře a podle výkonu 1-3 vlnky "čoudy" nad ním). A nechám běžet podle velikosti květáku 10-15 minut. Protože každý máme troubu jinou, musíte si vyzkoušet čas sami. Vypněte a zkusmo do květáku píchejte vidlicí ... :O). Není nacucaný jako když se vaří ve vodě a nevyloučí prospěšné látky do vody. Pak si ho nechám chvíli vychladnout, na odkapávači, co mám spojený s dřezem, ho hezky od prostředka rozdělím na růžičky, ty najednou na tom odkapávači osolím, v zásobníku s hladkou moukou mám čajové sítko, tím květák popráším zase najednou moukou, otočím, popráším z druhé strany, dál klasika. Pracuji s vidlicí, takže nemám vodnické prsty. Jen teď zkusím smažit v troubě, čímž by to bylo dovedeno k dokonalosti. Nesnáším pracnost a binec. :O). A tu přebytečnou mouku z odkapávače (není jí moc, když mám růžičky nebo případně řízky jeden vedle druhého) smetu umělohmotnou drátěnkou do dřezu, spláchnu a mám uklizeno :O). Podotýkám, že nemám dřez s okrajem, to by nešlo ... Takhle válím i těsto, odbourala jsem vál. A všechna těsta zadělávám ve velké míse (nerez ?). Nic nepadá okolo. Ještě další tip - zkuste mandle v mikrovlnce - spařit, oloupat a pak tak 2 kapky oleje a do mikrovlnky dorůžova ... nespálit, dělají se ještě chvíli, když je vyndáte, osolit, prohodit a už je nikdy nebudete kupovat ani dělat na pánvi. Stejně lískové oříšky do mikrovlnky, dokud nezačnou praskat slupky. Pak nechat vychladnout a vymnout v dlaních, oříšky mají úplně jinou chuť, sladkou a křupavou a navíc se objeví i "zmetky", které by těsto zkazily. Stejně na "čínu" se dají opražit slané buráky a jsou bezva. Omlouvám se za dodatek, který není k tématu, ale mě vaření nikdy nebavilo, tak jsem ráda, když něco objevím ... :O)

    Odpovědět

  • Ivabka Ivabka

    Včera jsem vyzkoušela, jen proto, že jsem diabetik, plech jsem vyložila pečícím papírem a jen lehce stříkla olejem, takže opravdu skoro na sucho ale jinak už takhle dělám karbanátky a je to vynikající :-):-K

    Odpovědět

  • Mia Mia(neregistrovaná)

    A KOLIK SE DAVA TOHO OLEJE?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: jsem ráda, že se recept líbí.
    Nikdy jsem květák nepředvařovala, takže nemohu posoudit, jak to s předvařeným chutná, mě to přijde zbytečné, ale je to vaše volba;-). Děkuji:-K

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Tématické fráze: květák v troubě květák květák recepty smažený květák obalovaný květák v troubě květák pečený v troubě pečený květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku recepty kvetak květák do trouby kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smažený květák zdravě

Zapomněl/a jsem heslo