Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové na víně se švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

6. 9. 2010 19:25

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 762 kJ / 1 855 kcal
Bílkoviny129,93 g
Tuky58,37 g
Vláknina23,55 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy128,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Lidl/Francouzská kuchyně

U nás nikdo nepije bílé víno, dala jsem tedy červené.

Zapomněla jsem na petrželku :-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

28. 3. 2012 16:49

lu.cka: Ahoj :-) Myslím, že jsi to vymyslela dobře:yes: Tohle jídlo jsem pochopitelně vařila, nedávám sem nevyzkoušené recepty;-) Důkazem je moje fotka. S tím vínem - dej, jaké máš, v receptu bylo napsáno bílé, já vařila s červeným polosuchým, ale myslím, že i suché červené by mohlo být, protože švestky jsou celkem sladké. Pro toho, kdo moc nemusí nasládlé maso, je suché víno ideální. Raději kvalitní, krabicovému se vyhni obloukem ;-):-)) Budu ráda, když mi potom dáš vědět, jak jsi dopadla :-K Držím pěsti :yes::-)

lu.cka

28. 3. 2012 15:18

zizala: ahoj:) jo v pohodě děkuju na ty palacinky jsem úplně zapomela a přitom jsou tam tak znamé.. polévku jsem nakonec našla a vybrala jsem si rybi..jídlo které si vybereme na zkouškach budeme muset uvařit:D už si toto jídlo vařila?vypadá to lehce snad to i lehce pujde:)a co myslíš bude lepší do toho dat to červené nebo to bílé vino?

zizala zizala

1. 3. 2012 20:32

lu.cka: Tak to bohužel asi moc neporadím. Kromě cibulačky by byla dostupná krémová česneková nebo celerová polévka, ale i hovězí vývar s nudlemi ;-) Z masových jídel je slavné hovězí Bourguignon, Kohout na víně, Cassoulet, z moučníků třeba palačinky Crepe Suzette nebo koláč Tarte Tatin.
Tyhle názvy i recepty k nim najdeš na netu. Stačí to takhle?

lu.cka

1. 3. 2012 19:46

na zavěrky mam tema muj soused je cizinec a vybrala jsem si fr.kuchyni a toto jidlo budu u skousek varit..chystam se jidlo uvarit nejprve nekolikrat doma...chtela jsem se zeptat jestli je to dobra volba:) a neporadil by mi nekdo fr. predkrm a dezert? neco orig.a zaroven lehkyho maji nejakou polevku ktera by se k tomuto jidlu hodila? vsude kam se podivam je cibulova cibulova...OMG děkuju předem za pomoc:)

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 9. 2010 23:44

Moc hezký recept i fotka;-):-K
Také bych se přiklonila k červenému vínu:-p+:yes::yes:

zizala zizala

8. 9. 2010 11:27

lucuska: tak to jsme měly stejný oběd ;-) Dusila jsem na nejmenším plamínku a ještě na "sporo".
Spagi: tak to jsem udělala dobře, muž měl načatou Kadarku z Lidla, je nasládlá...já ji nemám ráda, já raději sušší vína, ale taky se mi to k těm švestkám zdálo jako dobrá volba ;-)

spagetka spagetka

8. 9. 2010 10:56

lucuska (neregistrovaný/á) - doba vaření je vždycky jen orientační, mně třeba u tohoto receptu stačí v pohodě 50 minut se vším všudy. Ale když to vařívala babička na kamnech, kde se topilo dřevem, tak určitě to trvalo o hoodně dýl. Navíc žížalka píše o pomalém vaření, takže i to hraje roli ;-);-)

Nicméně recept pra pra prastarý a strašně dobrý :-p:yes::yes:,

jo žížalko - jestli tam k sušeným švestkám bylo původně bílé víno, tak by ho moje babka hnala až do budějc:-D:-D:-D, protože výhradně červené a nasládlé, jak by pravila (neptej se mě proč až tam, u ní to bylo oblíbený rčení) a já se tím řídím :yes:

lucuska

8. 9. 2010 10:34

Tohle jsem děla v neděli k obědu a super :yes:. Jen se mi moc nezdá ta doba vaření, po prvních 45 minutách už byla omáčka hustá a po dalších 45 by už se vypařila asi komplet ... Ale je fakt, že recept jsem měla od jinud a o pokličce se nic nepsalo :-/.

maris maris

6. 9. 2010 22:26

Jaruško - krásný recept i fotka:yes::-)+

zizala zizala

6. 9. 2010 22:21

:-8:-K Dík

Eliza Eliza

6. 9. 2010 22:13

To bude skutečná delikatesa a k těm švestkám se mi víc hodí červené než bílé víno, takže na mě ta tvoje změna působí jako krok k ještě lepšímu výsledku :yes:.
Díky za parádní recept, který rozhodně budu muset vyzkoušet.;-):-)

pipre pipre

6. 9. 2010 21:46

To musí být opravdu vynikající:yes::yes:+5

michsamant michsamant

6. 9. 2010 21:13

:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 9. 2010 19:46

Nejen vypadá, ale bude to luxusní jídlo. Víno, švestky, to musí být šťáva:-p:yes::yes:

Paprika Paprika

6. 9. 2010 19:45

Tak to vypadá LUXUSNĚ :-p :yes::yes: + ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové na víně vepřové maso na švestkách vepřové kostky na víně vepřové maso se švestkami hovězí na víně se švestkami vepřová plec se švestkami kadarka lidl dušené vepřové maso na víně vepřové maso dušené na víně vepřové na červeném víně a švestkách vepřové na víně a švestkách plecko na vině maso na švestkách recept na svestkove vino hovězí na víně a švestkách dusene veprove lidl vepřová plec na červeném víně se švestkami plecko se švestkami lídl recepty dušené vepřové s hlívou maso se švestkami na víně

Suroviny: plecko vepřové, cibule, víno bílé, vývar drůbeží, švestky sušené, mouka hladká, olej olivový, máslo, sůl, pepř, petrželka, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Dušené vepřové na víně se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LQA