Polévka Durčina

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Doba přípravy: 45 min. 5 porcí Polévky 4 názory

Suroviny

brambory
cibule
sušené houby
zakysaná smetana
hladká mouka
bobkový list
nové koření
celý pepř
vejce
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli dáme vařit spolu s kořením a namočenými a vyždímanými houbami.

  2. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, do které jsme zamíchali lžíci hladké mouky. Můžeme přidat rozkvedlané vejce.

Poznámka

Je to oblíbená polévka naší rodiny,maminka přidávala kopr ale ten já nemusím

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Polévka Durčina

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    zdeneklej:Máš pravdu,pocházím z Jindřichova Hradce,bydleli jsme v Kamenném Malíkově :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zdeneklej zdeneklej(neregistrovaný)

    Durčina je krajový název tohoto typu polévky používaný hlavně na SV Jindřichohradecka (Bednáreček, Zdešov ..)
    Existují různé varianty, někdy bez cibule a ostatního aromatického koření. Chuť dávají především houby.:-):yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Mně to zase připomíná kulajdu a do té dávám i ten kopr. Tento typ polévek mám docela ráda.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Tak téhle polévce se u nás říká mamutovka-podle pohádky Mach a Šebestová, kde jedli polévku z mamuta s koprem.Uznávám, že asociace je to zvláštní, ale mně připomíná dětství.:-))

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: polévka kulajda dia friko s koprem google bednáreček fotky durčina.sk houbove friko podkrkonošská polévka houbové friko s koprem polévka mušle kopr polevka vejce brambory smetana houby ruzne cukrovi dia

Zapomněl/a jsem heslo