Šlehačkové cukroví IV
Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch).
Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 3 minutami
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 8 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 56 minutami
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 1 hodinou
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 13 hodinami
Kure pecene
raelggg před 14 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (2)